Σαν σήμερα το 2014, πριν από 8 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας από τους καλύτερους Ανθρώπους που υπηρέτησαν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας.
Ο Μιχάλης Παγίδας ήταν μόλις 68 ετών όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του. Γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Αρχαία Επίδαυρος και από τη δεκαετία του 1960 μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας ως μαθητευόμενος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Τα Νέα». Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» αρχικά, ως καλλιτεχνικός ρεπόρτερ και συντάκτης ύλης και αργότερα ως διευθυντής σύνταξης, ενώ παράλληλα έγραφε στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» με το ψευδώνυμο Μιχάλης Φωτεινός.
Ως «χειρώνακτας δημοσιογράφος», όπως συνήθιζε να λέει στους φίλους του για την ειδικότητα του συντάκτη ύλης, εργάστηκε και στις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ελεύθερος», ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της καριέρας του πρόσφερε το ανήσυχο πνεύμα του στο «Έθνος της Κυριακής», όπου ως καλλιτεχνικός συντάκτης, έκανε πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης κυρίως στη δική του στήλη το «Πινγκ-Πονγκ».
Ενταγμένος στο χώρο της Αριστεράς, έχοντας ως φιλοσοφία ζωής το «σημασία έχει η καρδιά και όχι η σοδειά», άνθρωπος με χιούμορ, αγάπη για την κλασσική μουσική, το σινεμά και το θέατρο, ο Μιχάλης Παγίδας, ασχολήθηκε και με την ποίηση υμνώντας τη ζωή, την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον έρωτα («Θρίλερ», «Αναγγελία Θυέλλης»), έγραψε στίχους για γνωστά τραγούδια, όπως τα «Κάθε Μάρτη, κάθε Απρίλη, κάθε Μάη» (Γιάννης Πουλόπουλος), «Ψεύτρα ζωή» (Ρένα Κουμιώτη), ρεμπέτικα που ερμήνευσε ο Γιάννης Λεμπέσης και πολλά άλλα, ενώ έκανε και κριτική κινηματογράφου σε εφημερίδες που εργάστηκε.
Μετά από την αποχώρησή του από το «Έθνος της Κυριακής», το 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, έγραφε σατιρικά θεατρικά έργα («Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», «Ελλαδογραφία» κ.ά.) που ανέβαζε με την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Επιδαύρου, ενώ από το «Ράδιο Επίδαυρος» έκανε και την εκπομπή «Ραδιολογίες», όπου με χαλαρή διάθεση και χιούμορ ήθελε πάντα να προσφέρει γέλιο στους ακροατές.