ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ερντογάν προκάλεσε για την Τριπολίτσα με γκάφα μεγατόνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 μ.μ. | | |
Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλησε να οξύνει για ακόμα μια φορά την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στη «σφαγή της Τριπολιτσάς», μόνο που ανάρτησε λάθος πίνακα στο Twitter…


Την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια ακόμα ακραία πρόκληση κατά της Ελλάδας. Μερικά 24ωρα μετά την προπαγανδιστική ομιλία του στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «σφαγή της Τριπολιτσάς» τον Σεπτέμβριο του 1821 υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και οι συμπατριώτες του «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ερντογάν ανάρτησε και ένα εικαστικό που δημιουργήθηκε με βάση έναν πίνακα εποχής, για να απεικονίσει όσα έγιναν – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – σε βάρος των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821.
Αυτό που δεν πρόσεξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, οι οποίοι σίγουρα μετά από αυτά την αποκάλυψη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την… οργή του «Σουλτάνου», είναι πως ο πίνακας που χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν αυτό το εικαστικό δεν είχε καμία σχέση με την Τριπολιτσά και με τη μάχη του Σεπτεμβρίου του 1821 και την απελευθέρωση της πόλης από τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους επαναστατημένους Έλληνες!

Ο πίνακας που χρησιμοποίησαν είναι ένα έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742 και σε αυτή του τη δημιουργία είχε απεικονίσει τη μάχη του Πετροβαραντίν.
Ο πίνακας του George Philipp Rugendas, «Μάχη του Πετροβαραντίν»Wikipedia

Η μάχη του Πετροβαραντίν

Η Μάχη του Πετροβαραντίν , γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν , έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου , όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad , Vojvo , Σερβία ).

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη , αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα. Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας .

Οι Αυστριακοί εδραίωσαν αυτή τη νίκη βαδίζοντας στο Μπανάτ και κατακτώντας το Τέμεσβαρ , το τελευταίο εναπομείναν τουρκικό φρούριο στην Ουγγαρία, ακολουθούμενο από το Βελιγράδι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ