ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ο "Μπούλης", ο "Κατσούνης" και ο "Λαμαρίνας": Ρομά έστησαν στρατηγείο στο Κεφαλάρι Αργολίδας και έβγαλαν 2.000.000€

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 μ.μ. | | | |
Απάτη τηλεφωνική
Ο… "Freedom", η… οικογένεια "Καλύβα", ο "Μπούλης", ο "Κατσούνης" και ο "Λαμαρίνας", έβγαλαν 2.000.000 ευρώ, ξεγελώντας ανυποψίαστους πολίτες από τη Κρήτη και τη Ρόδο, μέχρι τη Ξάνθη.


Νερά αξίας… 2.350 ευρώ, φάρμακα 33.000, ενοικιαζόμενο δωμάτιο που… κόστισε 59.000.

Χρησιμοποιώντας κάθε ευφάνταστη μέθοδο, οι… hi -tech ρομά απατεώνες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από τις αρχές, έβρισκαν τρόπο να εξαπατούν πολίτες όλων των ηλικιών, αποσπώντας μικροποσά ή αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς. Παρίσταναν ακόμα και τους… αποθηκάριους του Στρατού, ενώ σε μια περίπτωση, υποκρινόμενοι αστυνομικό, επιστράτευσαν το ονοματεπώνυμο γνωστού ηθοποιού που πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν σε καθημερινό σίριαλ με το ρόλο του… ταξίαρχου.

Έβρισκαν θύματα μέσα από τις διαδικτυακές αγγελίες

Το ποσό των 87.900 ευρώ, κατάφεραν να "αρπάξουν" τα μέλη της σπείρας από τραπεζικό λογαριασμό ενός 88χρονου άνδρα τον περασμένο Απρίλιο. Το θύμα είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης επίπλων σε γνωστή ιστοσελίδα και ένα τα μέλη της σπείρας παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, βρήκε πρόσβαση στο λογαριασμό του ηλικιωμένου και τον άδειασε. Η απάντηση σε αγγελίες, ήταν η συνηθέστερη πρακτική που εφάρμοζαν οι επιτήδειοι για να βρίσκουν υποψήφια θύματα.
Ο "αστυνομικός" που ήθελε να αγοράσει… φάρμακα

Τον Μάρτιο, ένας από τους απατεώνες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 70χρονη γυναίκα στο Μαρούσι, θέλοντας να κάνει παραγγελία για φάρμακα, από το φαρμακείο που διατηρούσε η κόρη της. Ο πελάτης, παρουσιάστηκε ως… αστυνομικός με το όνομα Γιώργος Βασιλείου.

Κατάφερε γρήγορα να ξεγελάσει τη γυναίκα και σήκωσε πρώτα 18.000 ευρώ από το λογαριασμό της και στη συνέχεια άλλες 15.000. τα ποσά μεταφέρθηκαν σε διαφορετικούς λογαριασμούς, τους οποίους είχαν ενοικιάσει τα μέλη της σπείρας, για να μην αφήσουν ίχνη.

Τα μπουκάλια νερό, κόστισαν… "χρυσάφι"

Ως… υπεύθυνοι αποθήκης στρατοπέδου παρουσιάστηκαν οι επιτήδειοι τον περασμένο Μάρτιο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Ρόδο. Ήθελαν όπως είπαν να αγοράσουν… μπουκάλια νερού για το στρατόπεδο, όμως τελικά, αυτό που έκαναν ήταν να αρπάξουν 2.350 ευρώ από το θύμα τους, με ένα ακόμα τέχνασμα.

Έστειλαν φωτογραφίες για να πείσουν το θύμα

Τα πλοκάμια των απατεώνων έφτασαν μέχρι και σε επιχείρηση που πωλούσε χρώματα και σιδηρικά. Ένας από τους τηλεφωνητές της σπείρας, συστήθηκε στον 57χρονο υπεύθυνο του καταστήματος, ως... ιδιοκτήτης βενζινάδικου, με το όνομα Γιώργος Κάντας. Όταν εκείνος δεν πείστηκε, ο απατεώνας έστειλε… φωτογραφίες για να τον ξεγελάσει. Κατάφερε τελικά, να βγάλει από το λογαριασμό του 59.000 ευρώ.

Οι κρατήσεις δωματίων… άδειαζαν λογαριασμούς

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κατάφερναν να αρπάζουν συστηματικά από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, τα μέλη της σπείρας. Σε μια περίπτωση η κράτηση ενός δωματίου, κόστισε στον ενοικιαστή 59.000. Πιο τυχερή ήταν μια 35χρονη κάτοικος Ρεθύμνου, που "έκλεισε" δωμάτιο του ξενοδοχείου της στους απατεώνες, δέχτηκε ένα απατηλό sms από αυτούς και τους έδωσε άθελα της πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Οι κακοποιοί έβγαλαν 70.000 ευρώ, όμως το ποσό δεσμεύτηκε από την Τράπεζα την τελευταία στιγμή, όταν το θύμα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε μια άλλη αποτυχημένη απόπειρα, οι επιτήδειοι παρουσιάστηκαν σε 32χρονη γυναίκα ως ιδιοκτήτες μεταφορικής εταιρείας στη Λευκίμμη και όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν την ξεγέλασαν, της έστειλαν ακόμα και… υβριστικό μήνυμα.

Δύο τηλεφωνικά κέντρα… εξαπάτησης πολιτών

Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει δύο τηλεφωνικά κέντρα στον καταυλισμό του Ζευγολατιού και στο Κεφαλάρι Αργολίδας. Τα 245 από τα θύματα, δέχτηκαν τηλεφώνημα από την Κορινθία, ενώ οι υπόλοιποι εξαπατήθηκαν από το δεύτερο "στρατηγείο" στην Αργολίδα. 

Εκτός από τους τηλεφωνητές που αναζητούσαν υποψήφια θύματα καθημερινά, από τις 08:00 το πρωί, μέχρι τις 21:00 το βράδυ, το κάθε μέλος της σπείρας είχε αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα. Τα δύο αδέρφια, που είχαν αρχηγικό ρόλο, ήταν οι διευθυντές-συντονιστές της παράνομης δράσης, ενώ υπήρχε υποδιευθυντής, τεχνικός, εισπράκτορας, προμηθευτής, διαμεσολαβητής και… εξωτερικοί συνεργάτες.

Όλοι τους είχαν ψευδώνυμα, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές. Οι αρχηγοί και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους, χρησιμοποιούσαν το επώνυμο "Καλύβας", ο Υποδιευθυντής ήταν ο… "Ντινάκος Freedom", ενώ τον εισπράκτορα, τον αποκαλούσαν… "Μπούλη".

Ο βασικός τηλεφωνητής είχε βαφτιστεί "Τσαλδάρης", ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο είχαν πόστο ο "Κατσούνης" και ο "Λαμαρίνας.

Το κωδικό λεξιλόγιο


Εκτός από τα ψευδώνυμα, τα μέλη της σπείρας, είχαν αναπτύξει και κωδικό λεξιλόγιο.

Κάρτες τράπεζας => "μπλε", "μπύρα άλφα", "πράσινη", "παναθηναϊκός", "έβερ", "κίτρινη", "μπανάνα", "κόκκινη", "Eurovision"

Κάρτα- λογαριασμός που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά => "μεταχειρισμέ"

Δικαιούχοι καρτών -λογαριασμών => "μπαλαμοί"

Τηλεφωνικοί αριθμοί – συνδέσεις => "ντανέ"

Αριθμοί σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας => "β", "κ", "πράσινη"

Κάρτες – λογαριασμοί – συνδέσεις => "πράγματα"

Χρήματα => "λοβέ".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ