ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Στάικος Σταϊκόπουλος
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.


Η Άλωση της πόλης του Ναυπλίου ξεκίνησε από το Παλαμήδι τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822,υπό τη διοίκηση του Στάικου Σταϊκόπουλου και υπό την ανωτάτη διεύθυνση του θρυλικού γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αποτέλεσε κορυφαίας σημασίας γεγονός για την εδραίωση και έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης, σημαντικότατο σταθμό στην ιστορία του Ναυπλίου, που έκτοτε υπήρξε η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και εν συνεχεία πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.

Φέτος η πόλη εορτάζει τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Άπελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2022 

Ώρα 7.30: Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος. 

Ώρα 8.00: Έπαρση της Σημαίας. 

Ώρα 9.30: Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 

Ώρα 10.30: Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του φρουρίου του Παλαμηδίου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Μπουμπάρη Νικόλαο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου). 

Ώρα 11.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο) στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου. Ώρα 12.00: Παρέλαση μαθητική, στρατιωτική, συλλόγων Ώρα 

17.00: Υποστολή σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ