Συγκεκριμένα οι παραπάνω ειδικότητες εκπαιδεύτηκαν με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους Καρακίτσου Γεωργία & Κλειδαρά Γεώργιο στις τεχνικές Αγγλικού τρόπου σερβιρίσματος και καθαρισμού -τεμαχισμού ψαριού ( service a la gueridon) μπροστά στο τραπέζι της εστιατοριακής και τεμαχισμού – μεριδοποίησης & διαχωρισμό του Αλουαγιό ( κιλότο rump steak κόντρα και φιλέτο .)
Η μεριδοποίηση του ψημένου κρέατος - ψαριού απαιτεί επιδεξιότητα και εξοπλισμό κατάλληλο , διαδικασία που λαμβάνει χώρα μπροστά στο τραπέζι του εστιατορίου. Επίσης η μεριδοποίηση και ο διαχωρισμός μεγάλου κομματιού κρέατος Αλουαγιό απαιτεί επιδεξιότητα , ασφάλεια χεριών και σωστό χειρισμό εξοπλισμού ( μαχαιριών).
Η τουριστική σχολή ΙΕΚ Τουρισμού - Πελοποννήσου δίνει μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα ειδικότητας και εφαρμογής προκειμένου οι σπουδαστές να αποκτούν ολοκληρωμένη εξειδικευμένη εκπαίδευση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που διαθέτει το εκπαιδευτήριο προερχόμενη από έμπειρο τεχνικό εκπαιδευτικό προσωπικό που υποστηρίζεται από το Υπ Τουρισμού με επάρκεια υλικών και αναλωσίμων ειδών πρακτικής.
Ο Διευθυντής / Κων/νος Καχριμάνης