V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εκπαίδευση καταρτιζόμενων της Τουριστικής Σχολής Άργους σε ειδικά μαθήματα εφαρμογής

Σερβίρισμα
Στο πλαίσιο των μαθημάτων πρακτικής εφαρμογής οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας & Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν σε ειδικά θέματα Εστιατοριακής Τεχνικής και Τεμαχισμού κρεάτων – Ανατομίας αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα οι παραπάνω ειδικότητες εκπαιδεύτηκαν με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους Καρακίτσου Γεωργία & Κλειδαρά Γεώργιο στις τεχνικές Αγγλικού τρόπου σερβιρίσματος και καθαρισμού -τεμαχισμού ψαριού ( service a la gueridon) μπροστά στο τραπέζι της εστιατοριακής και τεμαχισμού – μεριδοποίησης & διαχωρισμό του Αλουαγιό ( κιλότο rump steak κόντρα και φιλέτο .) 
Η μεριδοποίηση του ψημένου κρέατος - ψαριού απαιτεί επιδεξιότητα και εξοπλισμό κατάλληλο , διαδικασία που λαμβάνει χώρα μπροστά στο τραπέζι του εστιατορίου. Επίσης η μεριδοποίηση και ο διαχωρισμός μεγάλου κομματιού κρέατος Αλουαγιό απαιτεί επιδεξιότητα , ασφάλεια χεριών και σωστό χειρισμό εξοπλισμού ( μαχαιριών). 
Η τουριστική σχολή ΙΕΚ Τουρισμού - Πελοποννήσου δίνει μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα ειδικότητας και εφαρμογής προκειμένου οι σπουδαστές να αποκτούν ολοκληρωμένη εξειδικευμένη εκπαίδευση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που διαθέτει το εκπαιδευτήριο προερχόμενη από έμπειρο τεχνικό εκπαιδευτικό προσωπικό που υποστηρίζεται από το Υπ Τουρισμού με επάρκεια υλικών και αναλωσίμων ειδών πρακτικής. 

Ο Διευθυντής / Κων/νος Καχριμάνης
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ