ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στη Βερόνα της Ιταλίας μέσω του προγράμματος Erasmus+

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 π.μ. | |
Erasmus+
Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη φάση κινητικότητας προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ .
Συμμετείχαν 4 καθηγήτριες του σχολείου, οι οποίες παρακολούθησαν δια ζώσης σεμινάριο με θέμα «Digital Tools to Bring the 4Cs Into Your Classroom» που είχε σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ψηφιακά εργαλεία για την ενσωμάτωση των 4Cs: δημιουργικότητα (creativity), κριτική σκέψη (critical thinking), επικοινωνία (communication) και συνεργασία (collaboration) στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας από τη Δευτέρα 28/11 έως το Σάββατο 3/12/2022 στο κέντρο Europass Teacher Academy. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν με βιωματικό τρόπο σε ψηφιακά και μη ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη των παραπάνω δεξιοτήτων. 
Το σεμινάριο δεν περιορίστηκε στην παροχή της απαραίτητης γνώσης, αλλά περιελάβανε και την εξάσκηση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις δεξιότητες με προοπτική την επιτυχημένη μελλοντικά ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Παράλληλα, υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες σχετικά με παιδαγωγικά, διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα των σχολείων. Το πρόγραμμα περιελάβανε καθημερινά μαθήματα ενώ τις απογευματινές ώρες είχε επισκέψεις σε μνημεία και τοποθεσίες ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το σχολείο ήδη προετοιμάζει την επόμενη φάση κινητικότητας που περιλαμβάνει ετεροπαρατήρηση σε σχολική μονάδα κράτους της Ευρώπης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ