Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, δημιουργείται πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των αναγκών των Νοσοκομείων με σκοπό να υπάρχουν άριστα εκπαιδευμένοι ώστε να μπορούν να διερευνούν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
Βασικός στόχος, είναι σε συνεργασία με τους κλινικούς και τους εκπαιδευτές ενηλίκων, να καταστρώνουν εκπαιδευτικές δράσεις , να εκπαιδεύουν σε συνεχή βάση τους κλινικούς εκπαιδευτές και τους εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και να να δημιουργούν συστήματα αξιολόγησης του προσωπικού, των κλινικών εκπαιδευτών αλλά και των εκπαιδευτών ενηλίκων.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών
Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών που θα αφορά νοσηλευτικό προσωπικό και θα επικεντρώνεται όχι μόνο στις βασικές αρχές εκπαίδευσης αλλά και στις ειδικές γνώσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο θα ανήκουν.
Τρεις τομείς εκπαίδευσης
Συγκεκριμένα οι τομείς είναι τρεις. Ο Χειρουργικός, ο Παθολογικός και ο Εργαστηριακός. Συνεπώς οι κλινικοί εκπαιδευτές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεχή βάση καθώς και να το αξιολογούν με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
Τέλος, θα έχουμε στη διάθεσή μας εκπαιδευτές ενηλίκων υπεύθυνους για την εκπαίδευση του υπόλοιπου προσωπικού ανάλογα τις ανάγκες.
(φωτογραφία από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα. Μαζί τους κατά την παρουσίαση του μνημονίου, το στέλεχος της 6ης ΥΠΕ Μαρία Αδαμοπούλου και ο πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Πατρών Φώτης Παπαθανασόπουλος).