ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Συνταγή του Συλλόγου Γυναικών Ν. Κίου Αργολίδας για φουρνιστό ρυζόγαλο θα σας ενθουσιάσει!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | | |
Γλυκό στον φούρνο
Αν είστε με την κλασική παραδοσιακή συνταγή που μας μεγάλωσε μάλλον αγαπάτε το ρυζόλαγο με ολόφρεσκο γάλα και λίγο κορν φλάουρ ή νισεστέ για να δέσει για τα καλά. Όσο για το άρωμα, η αγαπημένη των παιδικών μας χρόνων βανίλια, η εξίσου λατρεμένη μαστίχα Χίου, αλλά και ο συνδυασμός τους αποτελούν τα συνηθήστερα μπαχαρικά στα …ενδότερα της παραδοσιακής κρέμας, ενώ η επιφάνειά της συνήθως πασπαλίζεται με άφθονη κανέλα. 

Αν όμως θελετε μια συνταγή που θα κάνει την διαφορά τότε το φουρνιστό ρυζόγαλο (συνταγή του Συλλόγου Γυναικών Ν. Κίου Αργολίδας «Κιανά Έργα» ) θα σας ενθουσιάσει.

Αυτό το αλλιώτικο ρυζόγαλο από την Αργολίδα που έχει δημοσιευτεί στη σελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου εκτός από το ότι φουρνίζεται στο τέλος, περιέχει στην κρέμα του και αυγά. Η συνταγή μοιάζει αρκετά με τον τρόπο που φτιάχνουν το ρυζόγαλο στην Τουρκία. 

Υλικά Συνταγής: 200 γρ. ρύζι, 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, 1 λίτρο κρύο γάλα, 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ, 100 γρ. ζάχαρη, λίγη μαστίχα, 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση Συνταγής: Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. 

Αφού τραβήξει καλά το νερό του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα. 

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα. 

Στο χλιαρό μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. 

Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυράντοχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. 

Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). 

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ