Και συνεχίζει: "Αφήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη στον κόσμο για να ζείτε, μια χώρα όπου κοστίζει τόσο λίγο που ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε". Μία από τις χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, που εμφανίζεται στην 7η θέση αυτής της λίστας και είναι η πρώτη χρονιά που περιλαμβάνεται σε αυτή.
Η συντάκτρια του δημοσιεύματος, μια πολύ έμπειρη δημοσιογράφος, σημειώνει ότι "τα τελευταία έξι χρόνια, εξετάζω τις φθηνότερες χώρες για να ζήσει κανείς σε όλο τον κόσμο". Εργαλείο της οι αναλύσεις του International Living, ενός οργανισμού που συλλέγει στοιχεία και παρουσιάζει τον Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης με τα κορυφαία μέρη για συνταξιοδότηση.
Αλλά, η λίστα του Forbes δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα τα προβλήματα που φέρνει ο φρενήρης ρυθμός της ζωής, με τη βία και τον διχασμό στην πολιτική στις ΗΠΑ.
Γιατί να ζει κάποιος στην Ελλάδα
H Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία περισσότερων επιλογών έκδοσης βίζας, για να επιτρέψει σε όποιον το επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα για μεγαλύτερο διάστημα, παρατηρεί το Forbes.
"Είναι όμορφο μέρος και έχει μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία", λέει η συντάκτρια του International Living, Λιν Ρούλο.
Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. "Τα ελληνικά νησιά μπορούν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για εξερευνήσεις. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου", λέει η Ρούλο. Αλλά μην νομίζετε ότι έχει συνέχεια ήλιο. Αυτή είναι μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα, αν ζείτε στην Αθήνα, να περιμένετε πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες.
Πόσο υπολογίζεται ότι είναι το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα
Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου 1.900 δολάρια το μήνα και ένας άνθρωπος μόνος του, με περίπου 1.600 δολάρια, είναι η εκτίμηση του International Living που μεταφέρει το Forbes, λέει ο Stevens.
Σημειώνει ωστόσο ότι για μια βίζα διαμονής απαιτείται μηνιαίο εισόφημα τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα".