Όλα δείχνουν πλέον, ότι ο μεγαλύτερος θηρευτής στην Πελοπόννησο δεν είναι το τσακάλι, όπως γνωρίζαμε μέχρι τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, αλλά ο λύκος. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στα κεντρικά μέρη της Πελοποννήσου και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή που συνορεύει με Αχαΐα, Κορινθία και Αρκαδία, έχουν καταγραφεί επιδρομές λύκων σε κοπάδια.
Οι κτηνοτρόφοι στις περιοχές αυτές έχουν χάσει σημαντικό αριθμό ζώων. Οι επιθέσεις ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχουν προκληθεί αποκλειστικά από τσακάλια, άγρια σκυλιά ή αλεπούδες, αλλά η σοβαρότητα και η αγριότητα των τραυματισμών που δέχθηκαν τα κοπάδια μαρτυρούν την επίθεση λύκων. Οι καταγγελίες των κτηνοτρόφων επιβεβαιώνονται και από κυνηγούς αλλά και οδηγούς οχημάτων, που έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι τους με τα άγρια αυτά ζώα.
Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, τα τσακάλια, τα οποία καταστρέφουν περιουσίες και εισέρχονται πλέον και σε κατοικημένες περιοχές. Η εμφάνισή τους στις κατοικημένες περιοχές έχει προκαλέσει «τον φόβο και τον τρόμο των ανθρώπων, καθώς έρευνες παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι αγέλη τσακαλιών είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο».
Έπειτα, το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο είναι ευρέως γνωστό και έχει απασχολήσει αρκετά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι καταγεγραμμένοι τραυματισμοί από αγριογούρουνα, η εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και η συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από αγριογούρουνα, που κατεβαίνουν ανεξέλεγκτα στις κατοικημένες περιοχές και εμφανίζονται στη μέση του δρόμου κυρίως τις νυχτερινές ώρες, είναι μια πραγματικότητα. Το ζήτημα έχει μεταφερθεί και στην Βουλή, καθώς σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος απαιτεί την άμεση αντιμετώπισή του.