Οι δυο βασικές αιτίες που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός για την προκήρυξη των εκλογών είναι:
1 Η σταθερότητα που πρέπει να υπάρξει για να ανέβη η χώρα επενδυτική βαθμίδα
2. Η ισχυρή εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό.
Όσο κι αν έψαξα στην πολιτική ιστορία μετά τη Μεταπολίτευση, δεν βρήκα τόσο ρηχές αιτίες για προσφυγή στις κάλπες από αυτές που ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός.
Δεν μας είπε στο μήνυμά του, πώς είναι δυνατόν να ανεβαίνει επενδυτική βαθμίδα η χώρα μας και οι μέρες του μήνα που δεν φθάνει ο μισθός για τους εργαζόμενους και η σύνταξη για τους συνταξιούχους να γίνονται περισσότερες.
Πώς είναι δυνατόν το ιδιωτικό χρέος να αυξήθηκε στην 4ετία της Διακυβέρνησής του.
Πώς είναι δυνατόν να άνοιξε και άλλο η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων.
Πώς είναι δυνατόν ο μικροεπιχειρηματίας να μην μπορεί να περάσει ούτε έξω από τις τράπεζες.
Δεν μας εξήγησε γιατί κατήργησε τη 13η σύνταξη και γιατί αύξησε τις εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Δεν μας εξήγησε γιατί έχουμε την υψηλότερη τιμή στα καύσιμα και στην ενέργεια, απ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Δεν μας εξήγησε γιατί βγήκαμε από την πανδημία με τον μεγαλύτερο δείκτη θνησιμότητας και χωρίς μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ, αντίθετα προχωρά στην ιδιωτικοποίησή του.
Δεν μας εξήγησε για ποιο λόγο προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί απέκλεισε τα χιλιάδες παιδιά από τα Πανεπιστήμια και άνοιξε πόρτα στα ιδιωτικά κολλέγια.
Γιατί αυτός που μιλάει για Εθνική Ασφάλεια, ξύπνησε ένα πρωί και άρχισε να παρακολουθεί τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, λες και ήταν Πράκτορας ξένων συμφερόντων και αν με την ενέργειά του αυτή βοηθά το αξιόμαχο του στρατεύματος.
Γιατί οι Βουλευτές του είναι «κοράκια» και παίρνουν τα σπίτια των ανήμπορων.
Γιατί, αντί να μειώσει την τιμή της ενέργειας δίνει χρήματα από το προϋπολογισμό στις Εταιρείες παραγωγής και μετά το εμφανίζει ως έκπτωση στο λογαριασμό.
Εκείνο βέβαια που δεν κατανοήσαμε, είναι το περί «ισχυρής» εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό. Δηλαδή παραδέχεται ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε!
Μητσοτάκης λοιπόν ή αλλαγή;