Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας παιδιού με αναπηρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου στο Ναύπλιο σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, του ΔΟΠΠΑΤ και του Συλλόγου ΑμεΑ4ΑμεΑ.
Πρόκειται για πρωτοβουλία της ηθοποιού, συγγραφέα και Γραμματέα του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ 4 ΑμεΑ, Νένας Χρονοπούλου, του σύζυγό της παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου και του 18χρονου γιου τους Χρήστου, που με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ναυπλιέων και προσωπικά του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη, πραγματοποίησαν την πρώτη Γιορτή Μητέρας παιδιού με αναπηρία στη χώρα.
Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου στις 5 το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλία από την ψυχο-παιδαγωγό Χρυσούλα Μαυράκη και παρουσίαση του θέματος που αφορά την μητέρα παιδιών με αναπηρία.Την εκδήλωση παρουσίασαν και οι συνάδερφοι ηθοποιοί της Νένας Χρονοπούλου, Τζώνυ Θεοδωρίδης και Γιώργος Γιαννόπουλος.
Σε ανακοίνωση του ο δίκτυο ΑμεΑ4ΑμεΑ αναφέρει:
"Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία "ειδική" κατηγορία γονέα.
Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητα τους διαφέρει 360ο από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών.
"Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία "ειδική" κατηγορία γονέα.
Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητα τους διαφέρει 360ο από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών.
Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ δεν ξεκουράζεται σχεδόν ποτέ, δεν έχει επαγγελματική ή κοινωνική ζωή και τις περισσότερες φορές ούτε προσωπική ζωή γιατί εγκαταλείπεται από το σύζυγο. Η λέξη διασκέδαση είναι για εκείνη άγνωστη, και ο καημός για το αύριο του παιδιού της συνοδεύει πάντα το βλέμμα της.
Το παιδί ΑμεΑ χρειάζεται για πάντα τη βοήθεια της ως τα βαθιά της γεράματα και ο ρόλος της είναι πολυποίκιλος.
Εκτελεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση, δίχως καμία εκπαίδευση από το κράτος καθημερινά χρέη νοσηλεύτριας και εκπαιδεύτριας, δασκάλας, οδηγού ή τραυματιοφορέα, είναι πάντα σε επιφυλακή για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί της και πολλές φορές έχει αναλάβει εκτός από τον τρυφερό ρόλο της μητέρας και το ρόλο του πατέρα γιατί είναι υπεύθυνη και για την οικονομική φροντίδα της οικογένειας της.
Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ, δεν έχει ωράριο, στέκεται εκεί φύλακας άγγελος δίπλα στο παιδί της από την ημέρα της γεννησής του και μέχρι να σφραγίσουν τα μάτια της.
Το λιγότερο που της αξίζει είναι να τιμηθεί με μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ζητάμε να καθιερωθεί στις 14 Μαϊου κάθε έτους !"