ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Τη θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν στο Ναύπλιο

Άγημα του στρατού
Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στο Ναύπλιο για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 14 Μαΐου.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του εφημέριου του Ναού Πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Κιντή.
Μετά το πέρας της  δοξολογίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον απόστρατο αξιωματικό Π.Ν. Στέφανο Ανδρονικίδη.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου), ενώ ακολούθησε εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας “Η Παναγία Σουμελά”.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Κ. Ρούτουλας, ο Πρόεδρος Θ. Κοτανίδης και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, ο Πρόεδρος Αριστείδης Θωμάς και το Δ.Σ. του  Συλλόγου Θρακών Αργολίδας, εκπροσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας κα.
Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων κατά των Δυτικών (Αγγλογάλλων, Ιταλών, Ελλήνων), που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας. 
Από 200.000 έως 350.000 είναι οι Ελληνoπόντιοι, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923, σ' ένα σύνολο 750.000 περίπου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ