V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Με τις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη συμμετέχει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου σε φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη

Πρόσκληση
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (ΤΘΣ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην πειραματική-ερευνητική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 08 Μαΐου 2023 στις 09.30 π.μ. στο Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης (Εκκλησιαστήριο), στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2023 (https://ancientmessenefestival.messini.gr/). 

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η παράσταση «Φοίνισσες» εντάσσεται στο πλαίσιο του project «Περί προσωπείου: Μία σύνθεση αποσπασμάτων από τις Φοίνισσες και τις Τρωάδες του Ευριπίδη» που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Οκτώβρη στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Πρόκειται για μια σύνθεση των χορικών από τις Φοίνισσες και τις Τρωάδες του Ευριπίδη και του μονολόγου της Ιοκάστης από τις Φοίνισσες του ίδιου τραγικού, που θα αποδοθούν με τη χρήση προσωπείων, κατασκευασμένων από την προσωποποιό κα Μάρθα Φωκά, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της δρ. Αντωνίας Βασιλάκου, μέλους ΕΕΠ του ΤΘΣ.
Η παράσταση εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας διδάκτορος του Τμήματος, κας Σοφίας Μπαλτζώη, με τίτλο «Το τραγικό προσωπείο στις παραστάσεις της αρχαιότητας και στην αναβίωση του αρχαίου δράματος στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα» που επιβλέπει η επίκουρη καθηγήτρια του ΤΘΣ, κα Μαρία Μικεδάκη. Στόχος της παράστασης είναι να εξετάσει την πρόσληψη του αρχαίου δράματος με προσωπεία από το θεατρικό κοινό. Μετά το πέρας της παράστασης, οι θεατές και οι ηθοποιοί θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, όπως είχε συμβεί και στην παράσταση που διεξήχθη στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, τα οποία θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή συμπερασμάτων, χρήσιμων για τη διδακτορική έρευνα.

Συντελεστές

Αρχαιολογική έρευνα: Σοφία Μπαλτζώη, αρχαιολόγος, υποψήφια διδάκτωρ ΤΘΣ, υπότροφος ΙΚΥ και Προ-διδακτορική υπότροφος ερευνήτρια στις Ελληνικές Σπουδές 2022-23 του ΚΕΣ του Πανεπιστημίου του Harvard

Σκηνοθετική επιμέλεια, επιμέλεια κίνησης και δραματουργία: Αντωνία Βασιλάκου, μέλος ΕΕΠ του ΤΘΣ

Προσωποποιός: Μάρθα Φωκά
Κοστούμια: Έλενα Παπαδοπούλου
Μουσική σύνθεση: Νικηφόρος Χρυσολωράς
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτριος Στάμος, Διαφημιστική Stamos

Ερμηνεύουν οι:

Γαληνού Μαρία
Μαρκουλή Βαρβάρα
Πουλημένου Παναγιώτα-Αθηνά
Στεργιάννη Αλεξάνδρα
Φραγκουλίδου Δέσποινα

Η υλοποίηση της παράστασης έγινε με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μεσσήνης και την Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2023.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ