«Σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά, που είχαμε σοβαρά προβλήματα λόγω παγετού, η φετινή χρονιά για τα ροδάκινα ήταν καλή σε παραγωγή και σε ποιότητα», εξηγεί ο παραγωγός, Βασίλης Ντόκος, από το Κουτσοπόδι.
Και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά τις τιμές, ξεκινήσαμε από το 1,30, αλλά η κύρια παραγωγή πουλήθηκε στο 1 ευρώ. Την περασμένη χρονιά, η τελευταία τιμή ήταν στο 1,50 και αν δεν υπήρχε ο παγετός, θα ήταν πολύ καλή χρονιά».
Για την προοπτική της καλλιέργειας, ο κ. Ντόκος εξηγεί ότι «ενώ παρουσίασε μια μεγάλη αύξηση, οι πολύ χαμηλές τιμές φρέναραν τους παραγωγούς και σταμάτησαν να φυτεύουν. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την πρωιμότητα και στα νεκταρίνια. Η τιμή τους ξεκίνησε στα 2 ευρώ και πέσαμε τον Ιούνιο στο 1,20 με 1,30. Η έλλειψη παραγωγής από την Ισπανία έφερε τα δικά μας σε πλεονεκτική θέση και απορροφήθηκαν γρήγορα από την αγορά».
Κλείνοντας, ο παραγωγός επεσήμανε ότι η καλλιέργεια τόσο του ροδάκινου, όσο και του νεκταρινιού, έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κόστος.
Γιώργος Αργυρίου
Πηγή ypaithros.gr
Για την προοπτική της καλλιέργειας, ο κ. Ντόκος εξηγεί ότι «ενώ παρουσίασε μια μεγάλη αύξηση, οι πολύ χαμηλές τιμές φρέναραν τους παραγωγούς και σταμάτησαν να φυτεύουν. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την πρωιμότητα και στα νεκταρίνια. Η τιμή τους ξεκίνησε στα 2 ευρώ και πέσαμε τον Ιούνιο στο 1,20 με 1,30. Η έλλειψη παραγωγής από την Ισπανία έφερε τα δικά μας σε πλεονεκτική θέση και απορροφήθηκαν γρήγορα από την αγορά».
Κλείνοντας, ο παραγωγός επεσήμανε ότι η καλλιέργεια τόσο του ροδάκινου, όσο και του νεκταρινιού, έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κόστος.
Γιώργος Αργυρίου
Πηγή ypaithros.gr