V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Αργολίδας στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος - Σαγματά

Δεσπότης
Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από 47 χρόνια με τον Άγιο Πορφύριο.

Τότε που ο Μακαριώτατος είχε αναλάβει την αναστήλωση της Ι. Μονής. Ο Άγιος Πορφύριος του είχε πει πως το μοναστήρι θα αναβιώσει και πάλι και η νέα αδελφότητα θα ακμάσει.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως πράγματι από την συγκεκριμένη αδελφότητα αναδείχτηκαν τρεις μητροπολίτες, ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης Μονής, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία, σημειώνοντας πως αποτέλεσε φάρος πνευματικής ακμής για πολλούς αιώνες.


ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ