V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Μνημόσυνη εύκλεια στον εκλιπόντα καθηγητή Φιλοσοφίας Κωνσταντίνο Βουδούρη

Κωνσταντίνος Βουδούρης
Αγαπημένε μας αδερφέ, θείε και παππού,

Γεννήθηκες στην Αυλώνα της ορεινής Τριφυλλίας, πρώτος από εφτά αδέρφια. Οι γονείς μας παρά την τρομερή φτώχεια, μας ανέθρεψαν με αξίες, αγάπη και στοργή. 

Εσύ από μικρή ηλικία ξεχώριζες για την επίδοσή σου στα γράμματα, έχοντας όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Διακρίθηκες σε κάθε τομέα και εισήχθης στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Το όραμά σου ήταν πολύ υψηλό και μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ξεκίνησες μεταπτυχιακές & διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. 

Η Φιλοσοφική σου διατριβή «Ψυχή και πολιτεία. Έρευνα επί της πολιτικής φιλοσοφίας του Πλάτωνος», κατατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανακηρύχθηκες διδάκτωρ Φιλοσοφίας το 1970 και το 1972 έγινες Επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας. Εν συνεχεία, το 1982 εξελέγης Τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου δίδαξες έως τη συνταξιοδότησή σου. Ακούραστος θεράπων της Φιλοσοφικής παιδείας, διοργάνωσες σεμινάρια στην Πνύκα στην Ακαδημία Πλάτωνος και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.

Ήσουν ο πρώτος που κυκλοφόρησε το μοναδικό στην Ελλάδα περιοδικό «Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση». Επί πολλά έτη ήσουν πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και πρωτοστάτησες στην ίδρυση της Διεθνούς Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και του Πολιτισμού. Το απαύγασμα της δράσης σου ήταν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Αθήνα στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Η εναρκτήρια τελετή του Παγκόσμιου Συνεδρίου έγινε τον Αύγουστο του 2013 στο κατάμεστο Ηρώδειο με μέλη από όλες τις χώρες του Κόσμου (Ανατολής και Δύσης).

Τέλος θα αναφερθώ και στην εξαίρετη οικογένειά σου, την Ηρώ Ειρηνίδου (συζυγό σου) και τα δύο αξιόλογα παιδιά σου, τον Γιάννη (καθηγητή Νομικής) και τη Σοφία (καθηγήτρια Φιλοσοφίας) και στις υπέροχες οικογένειές τους (Μαρία, σύζυγος Γιάννη & Γιώργο, σύζυγος Σοφίας). Το αγαπημένο σου εγγονάκι Αντώνης-Κωνσταντίνος θα σε έχει πάντα πρότυπο ζωής όπως και οι μαθητές σε είχανε ίνδαλμα αγάπης και ανθρωπισμού.

Καλό Ταξίδι στην Μακρινή και Άνω Χώρα των Μακάρων

Ελεονώρα Βουδούρη Ρουσάλη

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ