ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Σωτήρης Δαμάλας υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος: "...Μα πως να μιλήσει κανείς αν δεν αποφασίσει να διαλέξει"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 μ.μ. | | |
Σωτήρης Δαμάλας υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος
Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμους Άργους - Μυκηνών ο τόπος μας κουβαλά πολλές στρεβλώσεις και αμαρτίες δεκαετιών που δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη, απαιτούν συνεπή και σταθερή διακυβέρνηση για να μπορούν να θεραπευτούν.

Όμως στα μάτια σας βλέπω να κρύβεται ένας Δήμος ισχυρός και δυναμικός, έτοιμος να ανοίξει το δικό του βηματισμό στο μέλλον, βεβαίως χωρίς να ξεχνά τις πολλές και βαριές εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν και μας κρατούν ακόμα σε απόσταση από την πρόοδο και την ευημερία που αξίζει στους πολίτες του Δήμου.

Έτοιμη και ανυπόμονη για μεγάλες αλλαγές είναι η κοινωνία του Δήμου Άργους Μυκηνών, το πιστεύω ακράδαντα, κοινωνία την οποία θα διατρέχει μια άλλη πολιτική κουλτούρα, μία κουλτούρα που δεν ζητά ηχηρά συνθήματα αλλά πειστικά επιχειρήματα και κυρίως ζητά χειροπιαστά αποτελέσματα. Νομίζω ότι πρόκειται για μία ισχυρή πρόκληση την οποία οφείλουμε να μετατρέψουμε σε κατάκτηση, να εδραιώσουμε αλλά και να διευρύνουμε. Γιατί τις μεγάλες ιστορικές τομές μπορούν να τις πραγματοποιούν μόνο οι μεγάλες συναινέσεις και τελικά οι ευρύχωρες κοινωνικές συμμαχίες. Και μόνο τότε στην ιστορία γράφονται λαμπρές σελίδες για τούτο τον τόπο.

Η δική μας προσπάθεια στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν είναι μόνο πολιτική, είναι πρωτίστως κοινωνική. Αφορά οριζόντια όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής, έχοντας πάντα για επίκεντρο τον πολίτη. Μία προσπάθεια που πρέπει να είναι συμπεριληπτική, προστατεύοντας πρώτα και πάνω απ΄ όλα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και προσφέροντας ορατά δικαιώματα σε ανθρώπους που μέχρι σήμερα τους θεωρούσαμε αόρατους.

Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να είναι φιλόδοξη, αλλά και δίκαιη, καθώς η ανάπτυξη πρέπει να αυξάνει το μερίδιο στην δημιουργία, τη συνεισφορά, την ευημερία για κάθε πολίτη του Δήμου μας . Πρέπει σε αυτόν τον πλούτο να έχουν όλοι μερίδιο. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να είναι και μία προσπάθεια ριζοσπαστική, η οποία στην εξέλιξή της θα προάγει, θα καλλιεργεί τελικά νέες συλλογικές συμπεριφορές.

Αναφέρομαι, με άλλα λόγια, σε έναν δυναμικό εκσυγχρονισμό του όμορφου και ιστορικού Δήμου μας, που θα εκδηλώνεται παντού, με κοινό παρονομαστή, με κοινό χαρακτηριστικό το απτό, το μετρήσιμο αποτέλεσμα. Είναι μία διαρκής και κεντρομόλος κίνηση, η οποία πρέπει να οδηγεί την κοινωνία ενωμένη προς τα εμπρός, ενσωματώνοντας σε αυτήν αξίες και παραδόσεις μέσα σε μία ενιαία συνέχεια. Αυτή θα μας οδηγήσει τελικά στον κοινό βηματισμό στο μέλλον.

Βιώσαμε, άλλωστε, τους παλιούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς και τις απατηλές υποσχέσεις. Δεν έφεραν τον Δήμο μπροστά, τον πήγαν πίσω. Είναι, λοιπόν, καιρός να στοχεύσουμε ενωμένοι ψηλά, πατώντας όμως πάντα στο έδαφος γερά.

Δεν είμαστε πια στους καιρούς των απατηλών φωνών, των υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα. Προτεραιότητα σήμερα έχει η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων και η παραγωγή χειροπιαστού αποτελέσματος.

Αγαπητοί συμπολίτες, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ανήκει σε όλους εσάς και εμείς έχουμε την υποχρέωση να την μετατρέψουμε σε ελπίδα, προοπτική και ανάπτυξη για όλους τους Δημότες.

Κλείνοντας δανείζομαι τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που εκφωνήθηκε το Δεκέμβριο του 1963.

«Αυτή η ομιλία μου ασφαλώς έχει πολλά ελαττώματα. Το ελάττωμα της απλούστευσης, που παραμορφώνει. Το ελάττωμα – που δεν αγαπώ – μιας προσωπικής επιλογής. … Μα πώς να μιλήσει κανείς, αν δεν αποφασίσει να διαλέξει. Συγχωρέστε με»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ