ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Τα κενά στον νομό Αργολίδας παραμένουν πολλά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Παιδιά ενός κατώτερου θεού παραμένουν φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν ανάγκη από Παράλληλη Στήριξη, καθώς καταγράφονται χιλιάδες ακάλυπτες θέσεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά στις σχολικές μονάδες.

Οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΠΕ Αργολίδας ότι τα σχολεία του νομού άνοιξαν χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις δε μας εκφράζουν ούτε τις υιοθετούμε φυσικά! Αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις : ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΕ70: 12 ΚΕΝΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕ60: 6 ΚΕΝΑ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ11: 2 ΚΕΝΑ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕ79: 4 ΚΕΝΑ, ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΕ05 - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΕ07 - ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΕ06: 5 ΚΕΝΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ91: 2 ΚΕΝΑ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕ08: 4 ΚΕΝΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ86: 3 ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΑΕ: 3 ΚΕΝΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: 25 ΚΕΝΑ! Συν το γεγονός ότι δεν έχει προσληφθεί κανένας εκπαιδευτικός ΖΕΠ για τα τμήματα υποδοχής!

Τα κενά στον νομό Αργολίδας παραμένουν πολλά, θέτοντας τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από Παράλληλη Στήριξη, σε μειονεκτική θέση στερώντας τους την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Τραγικό, επίσης, είναι ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν μοιράζονται σε δύο σχολεία, πράγμα που καθιστά αδύνατη την ουσιαστική στήριξη των μαθητών!

Οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στη συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΠΕ με τη Διεύθυνση ΠΕ Αργολίδας ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, που δυσχεραίνουν τη σχολική και κοινωνική ένταξη των μαθητών, και τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που παλεύουν και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφτούν όλα τα κενά γενικής και ειδικής αγωγής, ειδικοτήτων και παράλληλων στη Β’ φάση!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!!!

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Αργολίδας με την ΑΣΕ

Αγγελική Εμμανουήλ
Χάρης Μακρής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ