Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο Μανώλης Κωτσόπουλος, μέλος του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας» (ΕΒΙΟΑΡ) που εδρεύει στο Λυγουριό, «το ενδιαφέρον για τη βιολογική καλλιέργεια αυξάνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε τομείς όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πρόταση για βιολογική καλλιέργεια είναι πρόταση ζωής κόντρα στα φυτοφάρμακα που αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή των παραγωγών».
Σε ό,τι αφορά την παρουσία των νέων, υποστηρίζει ότι «αυτοί διστάζουν να μπουν στη διαδικασία, καθώς δεν αποδέχονται τη γραφειοκρατία. Στον σύλλογο ήμασταν 350 άτομα και τώρα ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς μπαίνουν και τα Οικολογικά Σχήματα.
Τα περισσότερα μέλη ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι ένα μέρος από αυτούς δεν ασχολείται με τα κηπευτικά».
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο Μανώλης Κωτσόπουλος τονίζει ότι «παρά τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να συνεργαστούμε τόσο με τον Δήμο Άργους όσο και με τον Δήμο Ναυπλίου, δεν έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά για να δημιουργήσουμε λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων. Αυτός είναι ένας βασικός στόχος μας».
Του Γιώργου Αργυρίου