Ο διαγωνισμός αυτός εκτός από τον εργαστηριακό του χαρακτήρα, προάγει τη διεπιστημονικότητα και την ομαδοσυνεργατικότητα.
Οι 3 μαθητές της ομάδας του σχολείου μας (Καραγιάννης Πέτρος, Λέντζου Μαριλίτα, Μιχαλοπούλου Ελένη) βρέθηκαν ανάμεσα σε ομάδες σχολείων από το νομό και εκτέλεσαν πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας που σχετίζονται με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο του οίνου.
Αρωγοί στην προσπάθειά τους οι εκπαιδευτικοίΤραχίλης Χ.- Φυσικός, Μάλλιος Π. - Χημικός, Αναστασοπούλου Χ.. -Χημικός, Ράλλη Ε.-Βιολόγος, που προπόνησαν την ομάδα του σχολείου στην εργαστηριακή αντίληψη και πρακτική.