Πάμε να την φτιάξουμε.
Υλικά:
1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας
4 Αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 Πορτοκάλια μεγάλα ( ξύσμα και χυμό )
300 γρ. Γιαούρτι (στραγγιστό)
2 φακελάκια Βανίλια
1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
200 ml Σπορέλαιο
Για το Σιρόπι
200 γρ. Ζάχαρη
1 φλιτζάνι Νερό
½ φλιτζάνι χυμό Πορτοκάλι
1 ξυλάκι Κανέλα
Eκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Στον πάγκο εργασίας κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες και τα αφήνετε στην άκρη.
Με το μίξερ χειρός χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτετε το γιαούρτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά, προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε να χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγα-λίγα τα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ορθογώνιο ταψί 30 εκ.
Ψήνετε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Τέλος, περιχύνετε την κρύα πορτοκαλόπιτα με καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο. Σερβίρετε, με γιαούρτι, σιρόπι σοκολάτα, παγωτό ή με φιστίκια Αιγίνης.
1 φλιτζάνι Νερό
½ φλιτζάνι χυμό Πορτοκάλι
1 ξυλάκι Κανέλα
Eκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Στον πάγκο εργασίας κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες και τα αφήνετε στην άκρη.
Με το μίξερ χειρός χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτετε το γιαούρτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά, προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε να χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγα-λίγα τα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ορθογώνιο ταψί 30 εκ.
Ψήνετε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Τέλος, περιχύνετε την κρύα πορτοκαλόπιτα με καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο. Σερβίρετε, με γιαούρτι, σιρόπι σοκολάτα, παγωτό ή με φιστίκια Αιγίνης.