Θέμα Ομιλίας: “Ψυχολογικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δυσκολίες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας”
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Gallery στον χώρο του Fougaro Art Center. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια για τον προσκεκλημένο μας:
O Δρ. Αχιλλέας Ευθυμιόπουλος είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τομέα Επιστημών Αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος, σε θέματα Παιδαγωγικής, Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών στην Εκπαίδευση.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση, του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, στην Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τις Νέες Ψηφιακές Μορφές Εκπαίδευσης, το Εκπαιδευτικό Λογισμικό, τη Γνωστική Ψυχολογία και τις Νευροεπιστήμες.
Επίσης έχει διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών και γονέων, με αντικείμενο τις Σύγχρονες Θεωρίες Μάθησης, τη Διδακτική μαθημάτων μέσω Διαθεματικότητας και την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Διδάσκει στο Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου, ενότητες σχετικές με την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και την Οργανωσιακή Ψυχολογία με εξειδίκευση τις Διαπροσωπικές Σχέσεις στο χώρο Εργασίας και την Επαγγελματική Εξουθένωση. Συμμετέχει ως διδάσκων στο Πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνα», του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών και διδάσκει Οργάνωση και Διοίκηση της Προσχολικής Εκπαίδευσης με εξειδίκευση τη Σχολική Ηγεσία, και τη Διαχείριση Συγκρούσεων.
Είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, μέλος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων – Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, καθώς επίσης εκπαιδευτής του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ και ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ. και μέλος σε επιστημονικές εταιρείες και συλλόγους.
Έχει δημοσιεύσει πέντε επιστημονικά βιβλία και έχει συμμετάσχει με πολλές εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.: «Αξιολόγηση Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Διαμόρφωση Ηλεκτρονικής Εφαρμογής διαρκούς παρακολούθησης και αξιολόγησης δομών και κρίσιμων παραμέτρων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».