Οι μαθητές μας προσέγγισαν τη γνώση μέσω της αλληλεπίδρασης με τα τα εκπληκτικά μνημεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και της βιωματικής μάθησης. Αντιλήφτηκαν το επίπεδο τεχνογνωσίας των ανθρώπων που τα δημιούργησαν, το μέγεθος της οικονομικής δαπάνης που απαιτήθηκε, τα αισθητικά κριτήρια της εποχής, αλλά και την αξία που αναγνώριζαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής στους θεούς, στους βασιλείς, στην τέχνη και στην πολιτεία τους εν γένει. Απόκτησαν όχι μόνο συναίσθηση της σημαντικής ιστορικής πορείας που έχει διανύσει το έθνος μας, αλλά πεποίθηση και πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις του λαού στον οποίο ανήκουν.
Αντιλήφθηκαν ότι ο Αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών αποτελεί τεκμήριο μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχει μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχει εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελεί τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με την κοινή πολιτιστική κληρονομιά , να εκφράσουν το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες τους και να εμπλακούν ενεργά στη διατήρηση και προστασία της.
Θερμά συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα Κοτταρά, Συντονίστρια στο δίκτυο ASPnetτης UNESCO και στην εκπαιδευτικό Αθηνούλα Σταύρου για την συμβολή τους σε αυτήν τη προσπάθεια
Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασίου
Οικονομολόγος
Λένα Παπαθανασίου
Οικονομολόγος