V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας στο 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης με το παραμύθι "Η Μυρμήγκω"

Θεατρική παράσταση
Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας είχε τη μεγάλη χαρά να πάρει μέρος στο 6ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αφήγησης, με το δραματοποιημένο παραδοσιακό παραμύθι: "Η Μυρμήγκω".

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Σωματείο:«Οι φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο-Θεατροδρόμιο», υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο γενικός τίτλος του 6ου ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης ήταν: «Η δύναμη της αφήγησης μέσα από παραμύθια και βιογραφικές ιστορίες» και φέτος για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στη σκηνή του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Άρια Ναυπλίου.
Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας συμμετείχε με την ομάδα: «Παραμυθάδες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας», την οποία αποτέλεσαν μαθητές και μαθήτριες που προέχονται από την Γ’ τάξη Γυμνασίου. Τα εξαιρετικά σκηνικά, (τα οποία ήταν σκιάχτρα σε φυσικό μέγεθος ανθρώπινης φιγούρας), δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από την Κατεύθυνση Εικαστικών της Α’ τάξης Γυμνασίου. Τα σκιάχτρα παρέμειναν στον χώρο του Πανεπιστημίου καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ, και υποστήριξαν εικαστικά τα δρώμενα.
Οι συντελεστές της παράστασης ήταν:

Σοφία Ασλανίδου: Διδασκαλία Αφήγησης παραδοσιακών παραμυθιών, εμψύχωση της ομάδας.

Μάγδα Μάρα: Οργάνωση, διδασκαλία σκηνικών και κουστουμιών της παράστασης.

Δάφνη Πιτερού: Διδασκαλία κειμένων, υποστήριξη της ομάδας.

Γιάννης Θανάσουλας: Μουσική διδασκαλία και σκηνική μουσική υποστήριξη.

Ισμήνη Χατζή: Διδασκαλία κειμένων.
Ο σύλλογος διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας ευχαριστεί θερμά την κυρία Σοφία Ασλανίδου, για την ενεργή και θερμή υποστήριξή της στην ομάδα μας. Της οφείλουμε πολλά, για την πρώτη συμμετοχή μας στο άρτια οργανωμένο Φεστιβάλ Αφήγησης τουΘεατροδρομίου Ναυπλίου, το οποίο επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσε να επιχειρήσουμε για πρώτη μας φορά αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών.

Ο πλούτος της αφήγησης που μας κληροδότησε η λαϊκή μας παράδοση είναι τιμή μας ως Καλλιτεχνικό Σχολείο, όσο και χρέος μας να την συνεχίσουμε.

Κείμενο: Μάγδα Μάρα.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ