ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ονειροπολώντας με τον Καβάφη στο Ναύπλιο - Μια αποκαλυπτική διαδρομή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. | |
Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Της Γκέλης Ντηλιά

Με αφορμή την Ημέρα Ίδρυσης και Θεσμοθέτησης της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη, από την International Art Academy και την UNESCO,στις 29 Απριλίου 2024 στον Βόλο, δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι στο Ναύπλιο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου ως Partner των φορέων. Πρόκειται για τον Νέο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μιδέας «Η Αλκμήνη» και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό ΣύλλογοΠυργιωτίκων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Τόσο η Πρόεδρος αυτού της Μιδέας,ΔήμητραΚορίλη όσο και η Πρόεδρος εκείνουτων Πυργιωτίκων,Σοφία Τράκα ήταν ευθύς εξαρχής δεκτικές στο να επιχειρήσουν κάτι διαφορετικό από τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Σιγά σιγά οι γυναικείες συμμετοχές άρχισαν να πληθαίνουν, κάτι που σήμαινε ότι ένας καινούριος αέρας θα φυσούσε μέσα από την αποκαλυπτική γνωριμία τους με τα ερωτικά ποιήματα του μεγάλου ποιητή.

Το projectπου εμπνεύστηκα ειδικά για γυναίκες, με τίτλο «Ονειρεύτηκα τον Καβάφη», βασίζεται σε ένα concept το οποίο περιέχει απαγγελία, μια δόση υποκριτικής και άρα σωματοποίηση των στίχων με όχημα ένα ιδιαίτερο αντικείμενο που συσχετίζεται με 12 διαφορετικά όνειρα, αφού 12 ήταν και οι συμμετέχουσες.
Αν κάποιος παρακολουθούσε από μακριά πώς άρχισαν οι πρόβες τα Σαββατοκύριακα στο Δημοτικό Σχολείο της Mιδέας και πώς καταλήξαμε όλο αυτό να βιντεοσκοπείται στον υποβλητικό χώρο τουBουλευτικού,που παραχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων, θα κατέληγε στο συμπέρασμα πώς αυτή η διαδρομή, ενώ δεν ήταν καθόλου εύκολη, έγινε εύκολη χάρη στο πείσμα, την υπομονή, τη δεκτικότητα και τη συνεργασία που υπήρχε στην ομάδα. Το βίντεο αυτό θα προβάλλεται σε κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο ποιητικό, για την Ελλάδα και τον κόσμο, γεγονός.

Καθεμία από αυτές τις τολμηρές γυναίκες μέσα από τους στίχους του δεν γνώρισε μόνο τον Καβάφη, αλλά και τον εαυτό της, καθώς όχι μόνο ανακάλυψε ταλέντα που δεν ήξερε ότι διαθέτει, αλλά προβληματίστηκε με το περιεχόμενο των στίχων και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Μέσα από ένα μοναδικά ιστορικό γεγονός, την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη και μέσα από ένα project, κάθε μία από αυτές τις γυναίκες κατακτούσε ακόμη ένα σκαλί, βάζοντας στην άκρη τους ανασταλτικούς παράγοντες, αφού η πρόκληση ήταν μεγάλη.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω την υπέροχη ατμόσφαιρα στις πρόβες, τις νέες ιδέες που κουβαλούσαν μαζί τους μέχρι την τελευταία στιγμή της βιντεοσκόπησης για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα και την καλή διάθεση να δοκιμαστούν σε κάτι που προηγουμένως ήταν έξω από την σφαίρα της σκέψης τους. Κι όμως, όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί μια ιδέα να σε εμπνεύσει και να υπάρχει κάποιος να πιστεύει σε σένα.

Ευχαριστώ θερμάκάθε μια στην ομάδα που η δυναμική της αυξανόταν γεωμετρικά και κάθε φορά έδινε τον καλύτερό της εαυτό. Είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία μας και πιστεύω ότι έπεται συνέχεια.
Την Μιδέα εκπροσώπησαν οι κυρίες με το ποίημα εκάστης να έπεται του ονόματος: Δήμητρα Κορίλη–Απ’ τες εννέα, Χρύσα Δήμα – Επέστρεφε, Νέλλυ Μιχαλοπούλου–Μισή ώρα, Κατερίνα Υψηλάντη – Σταις σκάλες, Χρυσαυγή Αργυροπούλου – Στο θέατρο, Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου– Επιθυμίες, Αθανασία Νώτη – Ο Δεκέμβρης του 1903, Γιάννα Κονδυλάρου – Ηδονή και η δωδεκάχρονη Ξένια Μεντώνη.

Τα Πυργιώτικα εκπροσώπησαν οι κυρίες με το ποίημα εκάστης να έπεται του ονόματος: Σοφία Τράκα - Γκρίζα, Βίκυ Κορδαλή- Για να’ρθουν, Ελένη Πίκη–Απ΄το συρτάρι και Αγγελική Ταμπάκη – Θυμήσου σώμα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ