ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

‘’Oι νύφες του Μάλτεπε’’ στην Μέντα στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. |
Εικαστική εκδήλωση
Ένα έργο των εικαστικών Περσεφόνης Μύρτσου και Εύας Γιαννακοπούλου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο, από τον χώρο τέχνης Poeme, στα πλαίσια του εκθεσιακού προγράμματος ΠΑΖΑΡΙ.

Τα τέσσερα επεισόδια του εν εξελίξει έργου ‘’Oι νύφες του Μάλτεπε’’, είναι μια σειρά από διαδοχικά αυτοτελή βίντεο-επεισόδια από το 2015 που διερευνούν διαφορετικές εκφάνσεις και μεταγραφές των σχέσεων και των εξομολογήσεων μεταξύ τεσσάρων οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Γερμανία.

Το αυτοβιογραφικό έργο της Πέρσας και της Εύας μέσω μιας ενδοσκοπικής εξέτασης των κυρίαρχων δομών των διεθνικών ερώτων, της συντροφικότητας, του εθνικισμού και των στερεοτύπων επιχειρεί να ασκήσει κριτική στις κυρίαρχες πολιτικές που ασκούνται στις κοινωνίες που ζουν ως προς τα ανωτέρω ζητήματα. 

Το αφηγηματικό πλαίσιο που δημιουργείται αποτελεί την βάση πάνω στην οποία οι καλλιτέχνιδες, με αφηγηματικές φόρμες εξετάζουν την βιωσιμότητα στάσεων που δεν εντάσσονται στα θεσμικά πλαίσια διαχείρισης που τα κράτη υιοθετούν.

***Προειδοποίηση, ευαίσθητο περιεχόμενο***

Ακολουθεί συζήτηση παρουσία των δημιουργών που συντονίζει ο εικαστικός και επιμελητής του Pazari project Δημήτρης Παπαχρήστος.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 09/04, 19.00 με 21.00, ώρα προσέλευσης 18.40

Menta meze bar, 25ης Μαρτίου 9, Ναύπλιο

Περισσότερες πληροφορίες: www.poemestudio.wordpress.com









Μια διοργάνωση του Poeme design & fine arts.

Με την ευγενική χορηγία του Μέντα meze bar
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ