ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. |
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
Στις 12 Μαΐου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση της ανεκτίμητης συνεισφοράς των νοσηλευτών στην υγεία και την ευημερία όλων μας. Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) θέτει ως θέμα "Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας. Η οικονομική δύναμη της φροντίδας."

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών Dr Pamela Cipriano εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το επιλεγμένο αυτό θέμα αναφέρει: “Παρόλο που είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης, η νοσηλευτική αντιμετωπίζει συχνά οικονομικούς περιορισμούς και κοινωνική υποτίμηση”. Το ΔΣΝ επέλεξε να επικεντρώσει το φετινό μήνυμα στην οικονομική δύναμη της περίθαλψης, με στόχο να αναδιαμορφώσει τις αντιλήψεις και να δείξει πώς η στρατηγική επένδυση στη νοσηλευτική μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. 
 Συνεχίζοντας η Πρόεδρος του ΔΣΝ αναφέρει: “Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υγείας, οι διοικητικοί στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, ακόμη και το ευρύ κοινό, συχνά αγνοούν ή παραπληροφορούνται σχετικά με την απόδοση που μπορεί να επιφέρει η επαρκής επένδυση και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης, της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και της νοσηλευτικής διοίκησης”.

Οι νοσηλευτές παρέχουν φροντίδα, ηγούνται στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων υγείας και ασθενειών, συχνά αναλαμβάνοντας και μεγάλο προσωπικό κίνδυνο. Αποτελούν απαραίτητη δύναμη για υγιείς κοινότητες, δίκαιες κοινωνίες, ακμάζουσες οικονομίες και ισχυρά έθνη.

Είναι πλέον σαφές ότι η σωστή αξιοποίηση των νοσηλευτών φέρνει σημαντικά οφέλη. Η επένδυση στη νοσηλευτική επιστήμη, στην εκπαίδευση και στη διοίκηση οδηγεί σε βελτιωμένα αποτελέσματα για την υγεία, μειωμένο κόστος περίθαλψης και ισχυρότερες οικονομίες.

Οι Νοσηλευτές καλούν τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να τους σεβαστούν ως πολύτιμο πόρο.

Ας διασφαλίσουμε ότι οι νοσηλευτές έχουν τα απαραίτητα εργαλεία, την υποστήριξη αλλά και τους πόρους για να επιτελέσουν στο έπακρο τον ρόλο τους προς όφελος της υγείας και της ευημερίας όλων.

Τσιντζιφάκη Δώρα
Νοσηλεύτρια MSc
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ