V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Το 2ο Λύκειο Ναυπλίου στο ΒΗΜΑ της Ευρώπης

Εφημερίδα
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - EPAS» η ομάδα των νεαρών υποψήφιων πρέσβεων του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με τη βοήθεια εθελοντών μαθητών και μαθητριών πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα τη στάση των νέων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.και τις επικείμενες Ευρωεκλογές. 

Στόχος της έρευνάς τους ήταν η μελέτη των αντιλήψεων των νέων σχετικά με τις ευρωπαϊκές προοπτικές και την ενεργό πολιτειότητα, καθώς και το πώς ενημερώνονται για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ευρωπαϊκές αξίες.


Σχεδόν έναν μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές, οι νέοι του Ναυπλίου παρουσιάζουν τη δική τους δημοσκόπηση, ώστε να καταγραφούν οι απόψεις τους για την ψήφο, τη δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνοπτικά η έρευνα δείχνει ότι οι νέοι εκτιμούν τους ευρωπαϊκούς πυλώνες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ότι λαμβάνουν πληροφόρηση κυρίως μέσω του Διαδικτύου, αλλά ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν ανήκει στις προτεραιότητές τους. 

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο των νεαρών πρέσβεων του σχολείου μας όπως δημοσιεύτηκε στη μαθητική εκδοση "Το Βήμα της Ευρώπης" στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.tovima.gr/print/mathitikes-efimerides/eyropi/psila-ee-kai-internet-xamila-i-politiki/

Η σύνθεση του ερωτηματολογίου της έρευνας έγινε με την καθοδήγηση της αρχισυντάκτριας του Βήματος κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, ενώ στην αποδελτίωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και στη συγγραφή του άρθρου συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Μαρίζα Βασιλείου, Δήμητρα Γρέκη, Ραφαέλα Δημοβασίλη, Νίκος Ελευθεριάδης, Έμη Καζά. Αθανασία Κοντογιάννη, Κωνσταντίνα Κόττα, Χαρίτος Λέντζος και Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ