ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Αργολίδα: Από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στις μεμονωμένες βροχές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή επικράτησαν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαϊου στην Αργολίδα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως την Πέμπτη 23 Μαϊου, στους 34.3 °C έφτασε η θερμοκρασία στο Κρανίδι, ενώ στο Άργος τους 32, 7. 

Αλλάζει ο καιρός

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως ο καιρός αναμένεται να μεταβληθεί απότομα, προμηνύοντας μία τριήμερη κακοκαιρία λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης». Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πως από την Παρασκευή (24-5), οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν, προχωρώντας προς το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες.

Στη συνέχεια ωστόσο οι ασταθείς αέριες μάζες θα αρχίσουν να πλήττουν όλο και περισσότερες περιοχές, λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης». Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο και θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Την Κυριακή στη συνέχεια, το τοπίο παραμένει ίδιο.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μιλά για το φαινόμενο αλλά και για τον άστατο καιρό που αυτό θα προκαλέσει. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησαν υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Κολυδά, οι θερμοκρασίες αυτές το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν παρελθόν. «Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο «καιρός της Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα-…μούσκεμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, επομένως γίνεται αντιληπτό πως το τοπίο αναμένεται βροχερό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ