V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

Παράρτημα Ε.Π.Ε.
Το παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024, που είχε ως θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», με το οποίο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) αναδεικνύει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.
Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δώρα Κεχαγιά έδωσε φωνή στη μυθική βασίλισσα της Σπάρτης, τη Λήδα, η οποία μας αφηγήθηκε την ιστορία από τη δική της πλευρά, μετά το μυθολογικό περιστατικό της συνάντησής της με τον πατέρα των θεών Δία.
Η θεατρική αυτή δράση υλοποιήθηκε με αφορμή το γλυπτό του Γ. Βρούτου Η Λήδα και ο κύκνος, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Επίσης η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της ΕΠΜΑΣ, Αγνή Τερλιξή παρουσίασε μέσα από φωτογραφίες και video τη συντήρηση του έργου «30ή Μαρτίου 1814» του Charles Louis Lucien Muller, διαστάσεων 8,5 x 4,5 m (επιφάνειας: 38,2m2). Με την ομιλία της αυτή, οι επισκέπτες γνώρισαν την επιστήμη της συντήρησης και τη συμβολή της τόσο στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στο επίπεδο της έρευνας και της εφαρμογής της.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ