ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Γιατί μόνο στο Άργος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. | | |
Εντύπωση προκάλεσε σε πολύ κόσμο τόσο μέσα στα πλαίσια του δήμου Άργους-Μυκηνών και του νομού μας, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής μία φωτό με ένα αιχμηρότατο σχόλιο στο οπισθόφυλλο της πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το οποίο υπογράφει ο Ηλίας Κανέλλης. 

Είναι άλλωστε γνωστό στους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο Κανέλλης είναι δημοσιογράφος που πάντοτε διαβάζεται από το Μαξίμου και βρίσκεται καθημερινά στην αποδελτίωση.

Το εν λόγω σχόλιο ήταν το εξής:
Η επιλογή της πόλης του Άργους δεν ήταν τυχαία από το επιτελείο του Πρωθυπουργού. Όπως δεν ήταν και τυχαίο το “εμπάργκο” που είχε ατύπως επιβληθεί τα τελευταία 5 χρόνια προς τον δήμο μας, επιλογή όπως φαίνεται του ιδίου.

Ήταν προφανές το μήνυμα που θέλησε το περιβάλλον του Πρωθυπουργού να δοθεί, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επισκέφτηκε καθόλου το Ναύπλιο ούτε και κάποιο άλλο μέρος στην ευρύτερη περιοχή. Ήλθε στοχευμένα στο Άργος, πήγε στο Δημαρχείο, μίλησε στον κόσμο και μετά επέστρεψε στην Αθήνα.

Υπουργοί του και άλλα κυβερνητικά στελέχη τον συνόδευσαν στο Άργος και ανέλαβαν να συνεχίσουν εκείνοι τις προεκλογικές επισκέψεις στις υπόλοιπες πόλεις της Αργολίδας.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, που το 2015 είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την Προεδρεία του κόμματος της ΝΔ , στις δημοτικές εκλογές δεν είχε τύχει ανάλογης υποστήριξης από το κόμμα του.

Αντιθέτως, το κόμμα της ΝΔ ακούγοντας φωνές από τα δεξιά όρια του χώρου της ή και πέρα από αυτά, είχε πεισθεί να δεχθεί πίσω τον Καμπόσο λίγο πριν τις εκλογές, δείχνοντας εύνοια προς τον επί τρεις τετραετίες δήμαρχο.

Ασχέτως κομματικής τοποθέτησης πάντως, πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Μαλτέζο ότι δεν έκανε πίσω. Αντιθέτως, σκλήρυνε τον αντιπολιτευτικό του λόγο και δεν δίστασε να βάλει στο κάδρο της αντιπολίτευσης και ανθρώπους της κεντρικής σκηνής της ΝΔ, που βοηθούσαν τον πρώην Δήμαρχο.

Η υποδοχή που επιφύλαξε η πόλη του Άργους στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν θερμή, θερμότατη. Πολλοί οι άνθρωποι που τον πλησίασαν για να του μιλήσουν, διαφόρων ηλικιών και τάσεων και ακόμη περισσότεροι αυτοί που θέλησαν να ακούσουν τον λόγο του.

Αυτό δείχνει ότι κλείνει ένας κύκλος δυσπιστίας και απομάκρυνσης. Αυτό το συμβολισμό άλλωστε είχε και η φωτογραφία την οποία προσέφερε ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό τραβηγμένη μία δεκαετία πριν, όταν ξεκίνησε στην Αργολίδα την εκστρατεία για να γίνει Πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ πορευόμενος μαζί του. Αυτό το συμβολισμό είχε και ότι ήταν το μόνο πολιτικό πρόσωπο που προσφώνησε τον Πρωθυπουργό, παρόντων περιφερειάρχη και βουλευτών. Απομένει να φανεί αν ο ΠΘ βοηθήσει στα θέματα που του έθεσε ο Δήμαρχος ως αιτήματα για το Δήμο και ιδίως για το θέμα της ευνοϊκής ρύθμισης του δανείου των φώτων που του κληρονόμησε ο προηγούμενος Δήμαρχος.

Τελικά ένα είναι το συμπέρασμα: στην πολιτική δεν έχει σημασία ποιος σε προωθεί, σε ποια παρέα έχεις προσχωρήσει. Στην αρένα της ψήφου, πολιτικός αναδεικνύεσαι μόνο μέσα από πολιτικές μάχες και από εκλογικές επιτυχίες.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι παραμονή δύσκολου αγώνα (Ευρωεκλογές) , η ΝΔ στηρίζεται σε φιλίες και σχέσεις δοκιμασμένες στο χρόνο και κυρίως αποτελεσματικές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ