ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Γιορτάζει το παραθαλάσσιο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καραθώνα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | | |
Εξωκλήσι
Πανηγυρικά τιμάται η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Την Τρίτη 21 Μαίου τελέστηκε η θεία λειτουργιά από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο , ιερέα της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. 
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χώρου με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Το παρών του στον εορτασμό έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης
Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Βάση κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν μετοχή της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης, στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι. 
Εντός της εκκλησιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που τώρα φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας μιας και εκεί ανήκει εκκλησιαστικά το ξωκλήσι.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ