V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΚΚΕ Αργολίδας: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της κ. Μαρινάκη!

ΚΚΕ
Την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Μαρινάκης, επιχειρείνα εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα που προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού της Αργολίδας προσπαθώντας να εξωραΐσει την πολιτική της φοροληστείας, της καθήλωσης των μισθών στα προ 15ετιας επίπεδα, του εξαναγκασμού των συνταξιούχων να εργάζονται και μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.


Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η αναφορά του κ. Μαρινάκη στον κατώτατο μισθό, που η κυβέρνηση της ΝΔ με μία απαράδεκτη πολιτική της απόφαση, αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, τον κράτησε καθηλωμένο στα 830€ μεικτά, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 710€ καθαρά το μήνα, όταν με βάση στοιχεία της EUROSTAT οι Έλληνες έκλεισαν το 2022 με αγοραστική δύναμη 18,2% χαμηλότερη από το 2000.

Και μπορεί για το λαό που ματώνει καθημερινά από τη φοροληστεία, η κυβέρνηση να μην «έχειμαγικόραβδί», φροντίζει όμως με δεκάδες νομοθετημένες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, καθηλωμένους μισθούς για τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό αποδεικνύουν και τα κέρδη προ φόρων μόνο των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα μας, που προσέγγισαν το 2022 το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις.

Όσο αφορά τους βιοπαλαιστές αγρότες που με μεγάλες και πολυήμερες κινητοποιήσεις διεκδικούσαν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο (όπως οι εφοπλιστές για τα καράβια τους), πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, πορτοκαλο παραγωγών κ.α., δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και στις ζωοτροφές, ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος δεν ικανοποίησε η κυβέρνηση. Ενώ την Κοινή Αγροτική Πολιτική(ΚΑΠ), που αμφισβητούν οι αγρότες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το έδειξαν με τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα κάνει καλύτερη με επαναδιαπραγμάτευση, ήταν που ψήφιζε και με τα δυο χέρια τον Οκτώβρη του 2020 παρέα με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Βελόπουλου.

Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ της εκμετάλλευσης, των ματωμένων πλεονασμάτων και των πολεμικών δαπανών, όπως ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι: «Η ΕΛΛΆΔΑ είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα έχει δυναμώσει σε αμυντικό, γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο», απάντηση δεν μπορούν να δώσουν τα κόμματα που έχουν ως "σημαία" την "ευρωπαϊκή κανονικότητα".

Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτό περνά μέσα από την αποδυνάμωση τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων κομμάτων της ΕΕ και τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΥΓ Με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το 50% των προσλήψεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι μερικής απασχόλησης ή με το καθεστώς άλλων μορφών ελαστικής απασχόλησης.Η μερική απασχόληση, αυξήθηκε κατά 131% από το 2011.Έτσι μειώθηκε η ανεργία;

Έχει και η κοροϊδία τα όριά της κ. Μαρινάκη!

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ

15/5/2024
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ