ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επεισοδιακό κλίμα στα δικαστήρια της Καλαμάτας - Ξεκίνησε η δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | |
Καΐκι με  μετανάστες
Επεισοδιακό είναι το κλίμα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας πριν την έναρξη της δίκης για τους 9 Αιγύπτιους κατηγορούμενους, για το ναυάγιο της Πύλου.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενώ έγιναν και 2 προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Δρίτσα πρώην Υπουργό και στέλεχος Νέας Αριστεράς, τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμει μαζί και με άλλους διαδηλωτές δεν τους αφήνουν να περάσουν προς τα δικαστήρια.

Το δικαστήριο εξετάζει αυτήν την ώρα το αίτημα που τέθηκε απο τους συνηγόρους των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα. Κατέθεσαν δυο λιμενικοί ως μάρτυρες και οι δυο υποστήριξαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου δικάζονται εννιά Αιγύπτιοι ως διακινητές του μοιραίου αλιευτικού σκάφους Ανδριάνα που στις 14 Ιουνίου πέρυσι τα ξημερώματα είχε ναυαγήσει 102 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου παρασύροντας στο βυθό έναν άγνωστο μέχρι και σήμερα αριθμό ανθρώπων. Σύμφωνα με τους 104 επιζώντες ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό το μοιραίο σκάφος ήταν μεγαλύτερος και ίσως ξεπερνούσε τους 600.

Οι εννιά Αιγύπτιοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες, οι συνήγοροι τους ισχυρίστηκαν σοβαρές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, ενώ επικαλέστηκαν μη αρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου καθότι το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ