Το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία στην πόλη του Ναυπλίου είναι και τουριστική ατραξιόν πως να το κάνουμε, εξάλλου με τόσους τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη, θέλοντας και μη προσελκύει τα βλέμματα.
Αρκετά καταστήματα εστίασης διαθέτουν σήμερα το παραδοσιακό Πασχαλινό μενού, με τις σούβλες να γυρίζουν έξω από τις ταβέρνες.
Φυσικά για να προσελκυσθεί και ο υποψήφιος πελάτης του καταστήματος ένα κέρασμα από το κοκορέτσι κρίνεται επιβεβλημένο.
Ο καιρός βοήθησε και αρκετές ταβέρνες του Ναυπλίου γέμισαν από κόσμο που έσπευσε να γευθεί τα πασχαλινά εδέσματα που τους "έσπαγαν την μύτη".