ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ερμιονίδα: Η ανυπαρξία καταφυγίου αδέσποτων Ζώων και η ανάπτυξη που θα φέρει την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | |
Πόρτο Χέλι
Γράφει ο Γιάννης Ξυναριανός

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ‘’Αργολικές Ειδήσεις’’ και τους ανθρώπους που άοκνα και χωρίς σκοπιμότητες και αγκυλώσεις φροντίζουν να μεταφέρουν με αντικειμενικότητα και θάρρος, ιδέες,απόψεις, ειδήσεις που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και όχι μόνο.

Σε πρόσφατη παρέμβαση μου ,για τα αδέσποτα κουτάβια που κάποιος ασυνείδητος ‘’παράτησε’’ στο ‘’κλειστό και σκοτεινό’’ την τελευταία διετία ,τοπόσημο της περιοχής εκκλησάκι της Παναγίας την περιοχή Βερβερόντα, η δημοσίευση σας βοήθησε στην κινητοποίηση ευάριθμων ‘’ζωόφιλων’’ που φρόντισαν να βρεθεί ‘’στέγη’’ στα ‘’εγκαταλελειμένα’’ αυτά ζώα που έχουν την ανάγκη μας .

Παράλληλα κατέδειξε την ανυπαρξία καταφυγίου αδέσποτων Ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας ( στο σύνολο των Δήμων και όχι μόνον στην Ερμιονίδα). 

Σε μία περιοχή που εκτός από τους σχεδόν 100.000 μόνιμους κατοίκους ,υποδεχεται σε ετησια βάση εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες Ελληνες και ξένους μιά τέτοια υποδομή ,θα ήταν τουλάχιστον ‘αυτονόητη’’ και η σχεδίαση και δημιουργία της επιβεβλημένη.

Φυσικά και οι περισσόυεροι θα ‘’μειδιάσουν’’ στο άκουσμα αυτής της πρότασης σε μιά περιοχή που οι ‘’βασικές’’ υποδομές είτε απουσιάζουν, είτε πάσχουν ,αφημένες στο πέρασμα του χρόνου και στην αδιαφορία των αρμοδίων.

Παράταύτα θα τολμήσω να αντιπαραθέσω κάποιες σκέψεις που αφορούν μία παράγραφο της παρέμβασης του Δημοτικού Συμβύλου του Δήμου Ερμιονίας, κ. Τάσου Λάμπρου που επι λέξει γράφει για την διάθεση της έκτασης του TΑΙΠΕΔ στην Βερβερόντα...

‘’ Κανείς δεν είναι αντίθετος σε επενδυτικά σχέδια Αξιοποίησης φτάνει αυτά να συμπορεύονται με τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές ,κοινωνικές συνθήκες ,να εναρμονίζονται με τις πολιτικές της βιώσιμης και ήπιας ανάπτυξης που θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .’’

Σέβομαι και εκτιμώ τον Σύμβουλο και την ‘’μαχητική ‘’ του διάθεση και συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα, αλλά γιά όσους θέλεις η μοίρα, η τύχη ή ο χρόνος έφερε στην Ερμιονίδα, η γενικότερη εικόνα των όσων υποστηρίζει είναι ακριβώς αυτή, που παρά τις ευγενείς προθέσεις του εμποδίζει την Πρόοδο .Αδυνατώ να κατανοήσω ποιές είναι αυτές οι υφιστάμενες περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες που εμποδίζουν την βιώσιμη αλλά ‘’επιθετική ‘’ ανάπτυξη . 

Την ανάπτυξη που θα φέρει την ουσιαστική βελτίωση των Υποδομών ( οδεύσεις, αποχέτευση, ύδρευση, υγεία, παιδεία και ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία) . Αυτήν ακριβώς την ανάπτυξη που θα φέρει επιτέλους την πρόοδο.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι καποιοι ‘’γνώστες’’ και συνεργοί στην ‘’Αναρχη ‘’ και εν πολλοίς στρεβλή ανάπτυξη της περιοχής, δεν κατανοούν ότι την λύση μπορεί να δώσει η σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,την στιγμή που στην περιοχή υλοποιούνται επενδύσεις προυπολογισμού πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ .

Η διάθεση ( πώληση) της έκτασης του ΤΑΙΠΕΔ σε στρατηγικό επενδυτή και η μετά την κατάθεση των απαιτούμενων μελετών αξιοποίηση της , αποτελεί πρόκριμα και προκληση .

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα και με το 18οπο GOLF RESORT της Κοιλάδας ,τα σχεδιαζόμενα ξενοδοχεία και πολυτελή resorts ,όμως οφείλουμε να σκεφθούμε ότι όλες αυτές οι σχεδιαζόμενες και υπό εξέλιξη επενδύσεις θα ‘’εξασφαλίσουν’’ εκ των πραγμάτων βελτιωμένες – σύχρονες υποδομές και παράλληλα θα βοηθήσουν στην προστασία και την ανάδειξη του αντπέρβλητου ‘’φυσικού κάλλους ‘’ της περιοχής, όπου θα κληθούν να λειτουργήσουν ..

Γιατί ακριβώς αυτή η Φύση είναι η ‘μητέρα’’ της Προόδου ( αρκεί να την διαχειριστείς σωστά και δυστυχώς το Δημόσιο δεν φημίζεται για αυτό) και όπως γράφει και ο Αριστοτέλης
‘’ Η φύση δεν κάνει τίποτα ούτε ατελές ούτε μάταιο’’.

Με κετίμηση
Γιάννης Ξυναριανός
Ταξίαρχος ΕΛΆΣ ε.α
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ