ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Στη Λιβαδειά ο Μητροπολίτης Αργολίδας για τον Άγιο Πορφύριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 μ.μ. | | |
Δεσπότης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λήξη της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, την Τετάρτη 15 Μαΐου, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο. 

Μεγάλη ευλογία για όλους μας η μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού για λίγες ώρες στον ναό μας από τον ίδιο.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο εφημέριος του ναού και υπεύθυνος των συνάξεων π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο που ευλόγησε και στήριξε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια της Εκκλησιαστικής κοινότητος του Αγίου Ρηγίνου για 10η συνεχή χρονιά, καθώς και όλους τους ομιλητές και διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και τους γονείς που συμμετείχαν ενεργά και με πνεύμα αγαπητικό στις εν λόγω συνάξεις στα πλαίσια της Σχολής Γονέων
Ο π. Αλέξιος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Η Ποιμαντική Γάμου και Οικογένειας επιδιώκει την περιχώρηση του γάμου και της οικογένειας, τη σύναξή της μέσα στην Μεγάλη Εκκλησία. Η οικογένεια καλείται να γίνει τόπος καρποφορίας της αγάπης, γι̉ αυτό ο γάμος ονομάζεται και μυστήριο αγάπης, μιάς αγάπης που γίνεται τελειότερη καθημερινά…Η οικογενειακή δομή έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω των κοινωνικών μεταβολών, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί νέοι τύποι οικογένειας με πολλά αναφυόμενα προβλήματα. Ως Εκκλησία δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά αυτά τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε να φροντίσουμε να μετατραπούν σε ποιμαντικές πρωτοβουλίες».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχου Αρχιμ. π. Γεώργιο Θανάσου και Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Ο π. Γεώργιος μετέφερε τις ευχαριστίες του Ποιμενάρχου μας στον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο που υποβλήθηκε στον κόπο να έρθει να μας μιλήσει, καθώς και στον π. Αλέξιο που επιτυχώς διοργανώνει αυτές τις συνάξεις.

Αμέσως μετά, έλαβε τον λόγο ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος που ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Πορφύριος για την αγωγή των παιδιών».
Ο κ. Νεκτάριος στην αρχή εξέφρασε την ανησυχία του για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια και σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας. Ζούμε σε μία αντιπαιδαγωγική εποχή με ο,τι συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά μας. Ο Άγιος Πορφύριος ήταν μία ανοιχτή αγκαλιά και αφουγκραζόταν τον πόνο, τις δυσκολίες, τα προβλήματα των ανθρώπων και έριχνε φως στα αδιέξοδά τους.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα παιδιά, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές στους γονείς και στα ίδια, αναπτύσσοντας έτσι μία μέθοδο αγωγής που θα ζήλευαν οι σύγχρονοι παιδαγωγοί. Χωρίς να έχει σπουδάσει κάτι, έδινε πάντα σωστές συμβουλές και έσωζε πολλές ψυχές, έχοντας την χάρη του Θεού μέσα του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ