ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στον Αγ. Πέτρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:49:00 μ.μ. | |
Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων
Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την 29η Μαΐου 1453, πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος την Τετάρτη 29 Μαϊου 2024.
Ήταν μια πρωτοβουλία του Ωδείου "Δίεσις - Αγγελική Μαυρούλη". Την εκδήλωση προσφώνησε η Καλλιτεχνική Δ/τρια κ. Αγγελική Μαυρούλη. 
Συνέπραξαν: ο Βυζαντινός Χορός του Ωδείου, η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων παρ. Άργους καθώς επίσης και το παιδικό τμήμα του "Βυζαντινού Χορού Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους", με την καθοδήγηση του κ. Αναστάση Λίτσα (Anastasis Litsas). 
Καίρια η αποφώνηση του π. Γεωργίου Σελλή ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της Επετείου για τη σημερινή εποχή, όπου οι πόλεμοι εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα.
 Ολόφωτη ελπίδα, αναμφισβήτητα, τα παιδιά μας που, όχι μόνο έκλεψαν την παράσταση, αλλά μας γέμισαν με ελπίδα πως υπάρχει "ζύμη" που μπορεί να "ζυμώσει, όλον το φύραμα", κατά τον Απόστολο των Εθνών, Παύλο. 
Δεν είναι όλα τα παιδιά μπροστά σε μια εικονική πραγματικότητα ατελείωτες ώρες, αλλά έχουν τη βούληση να επιλέξουν να ζήσουν, να μάθουν, να χαρούν την κοινωνικοποίηση που προσφέρει η μουσική, και δη, η παραδοσιακή.
Εύγε στο Ωδείο "Δίεσις" για την πρωτοβουλία και ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά, αλλά και σε όλους τους χορωδούς και την ορχήστρα!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ