ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας φιλοξενήθηκαν στην «ΕLAGAIA» στα Αρτεμίσια Όρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:17:00 μ.μ. | |
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Την Τρίτη 21/5/2024 ομάδα μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής (ΕΕΕΕΚ Αργολίδας) φιλοξενήθηκε στην «ΕLAGAIA» στα Αρτεμίσια Όρη, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Hero Project το οποίο αποτελεί ιδέα και έμπνευση της Dianne de Laet και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την ομάδα των εκπαιδευτικών κυττάρων του FOUGARO ARTCENTER σε συνεργασία με το The Arete Fund. 
Το πρόγραμμα, έχοντας ως επίκεντρο τον Ηρακλή, πραγματεύεται την έννοια του ήρωα στο τότε και στο σήμερα. 
 Ο Ηρακλής είναι αυτός που μας δείχνει τον δρόμο να γίνουμε οι ήρωες της δικής μας ιστορίας.
Η ΕLAGAIA, μια αγροικία 100 ετών, κοντά στο χωριό Χούνη, ανακαινισμένη από την Dianne Tittle de Laet και τον Steve de Laet, φιλέλληνες, με ήθος, φωτεινοί φάροι, που μεταλαμπαδεύουν τη φλόγα του δυτικού πολιτισμού, παντρεύοντας το μύθο του Ηρακλή με την Αρετή και τη Σοφία, ίνα πληρωθεί το ρήμα των παλιών «χαρά στο σπίτι»! ... η κατοικία, ο αυλόγυρος, ο κήπος, το στρογγυλό αλώνι που αποκαταστάθηκε ως θέατρο, η γύρω φύση, το βουνό και η ενέργεια που αποπνέει, η μουσική με τους ήχους της άρπας , όλα δένουν αρμονικά αυτά που καθημερινά επιμένουμε να ευτελίζουμε…

Αναμφίβολα μια μοναδική εμπειρία για εμάς και τους μαθητές μας με στόχο τη δημιουργική συνεργασία και την αλληλεπίδραση της πολιτιστικής ανταλλαγής.
Ο Διευθυντής˸ Ταραντίλης Σωτήρης



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ