ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule από το Ottobrunn Μονάχου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:33:00 μ.μ. | |
Ιωάννα Γρηγορίου
Tην Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας εκπροσώπους από το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule του Ottobrunn Μονάχου, τη διευθύντρια κ. ChristinaSchmidt και την καθηγήτρια κ. AnnaPelekidou, τον κ. και την κ. HansSchmidt καθώς και τον δήμαρχο του Ottobrunn κ. ThomasLoderer.

Κοινό σημείο των δύο σχολείων, εκτός από την αδελφοποίηση των πόλεών μας, αποτελεί η διαπίστευση στα πλαίσια του προγράμματος Erαsmus+ που μας δίνει μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες γνωριμίας, επαφών και καλλιέργειας σχέσεων ανάμεσα στα μέλη των δύο σχολικών αλλά και των ευρύτερων κοινοτήτων: εκπαιδευτικών – μαθητών/τριών-συλλόγων γονέων και κηδεμόνων – τοπικών αρχών κ.ά.

Η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ιωάννα Γρηγορίου με την ομάδα από το Ottobrunn

Η συνάντηση είχε ως στόχο την προετοιμασία των αμοιβαίων κινητικοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που θα πραγματοποιήσουμε την ερχόμενη σχολική χρονιά, για μία εβδομάδα το κάθε σχολείοστο Ναύπλιο και στο Ottobrunnαντίστοιχα αλλά και την περαιτέρω συνεργασία μας.

Συζητήσαμε τα θέματα που θα απασχολήσουν τις ομάδες των δύο σχολείων και θέσαμε τους άξονες εργασίας και συνεργασίας:

α. Προώθηση της αποδοχής και της εκτίμησης των πολιτισμικών διαφορών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.β. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά τα μέτρα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

γ. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά την υπεύθυνη και βιώσιμη χρήση των οικολογικών πόρων.

δ. Μετεκπαίδευση στη χρήση ψηφιακών μέσων.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ottobrunn περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου μας.

Η κ. ChristinaSchmidtστην είσοδο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.
Ξενάγηση στην αίθουσα της πληροφορικής του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 14/6, το Σάββατο 15/6 και την Κυριακή 16/6 η ομάδα από το σχολείο της Βαυαρίας και ο Δήμαρχος τουOttobrunn θα επισκεφθεί και θα ξεναγηθεί στην πόλη του Ναυπλίου και σε σημαντικά τοπόσημα της περιοχής μας, όπως στην Ακρόπολη και στους θολωτούς τάφους στις Μυκήνες, στο αρχαίο θέατρο του Άργους, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η ομάδα Erasmus του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ