V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για 25.000 νέους ανέργους

ΔΥΠΑ
Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και υποστήριξης των επιχειρήσεων μελών του, ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα ης ΔΥΠΑ «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για 25.000 νέους ανέργους από την ΔΥΠΑ».


Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αφορά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 25.000 ανέργων 18-29 ετών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» στην Προτεραιότητα 5 «Απασχόληση των Νέων (15-29 ετών) ΕΑΕΚ (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης)».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με Προσωπικό

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

0-3 άτομα

1

4-9 άτομα

2

10-19 άτομα

3

20-30 άτομα

5

31-50 άτομα

8

51+ άτομα

 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενους.


ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ:

Ωφελούμενοι για τις ανάγκες της εν λόγω δράσης είναι άνεργοι 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτηση τους στην επιχείρηση (συμφωνητικό συνεργασίας).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ:

Η προεργασία διαρκεί 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους συμμετέχοντες μηνιαία, αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης υπαγόμενοι στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ΔΥΠΑ:https://www.dypa.gov.gr/proghramma-apoktisis-epaghghelmatikis-empeirias-proerghasia-ghia-neoys-anerghoys-18-29-etwnμέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ στα τηλέφωνα 2751021264-2751068735 είτε μέσω email: kpaargos@dypa.gov.gr.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος

ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ