ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου "Είδαν τη γη σαν αστροναύτες"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:21:00 μ.μ. | |
Κατασκευή αστροναύτης
Με τη λήξη του σχολικού έτους 2023-2024, σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας “SeeEarthlikeanastronaut” («Δείτε τη Γη σαν αστροναύτης»), στο οποίο συμμετείχαμε μαζί με άλλα σχολεία από την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα.
Στόχος του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν καλύτερα τον πλανήτη μας κοιτώντας τον από ψηλά σαν αστροναύτες, να ευαισθητοποιηθούν γύρω απόπεριβαλλοντικά προβλήματα και να αναπτύξουν δεξιότητες STEAM, δηλαδή δεξιότητεςστον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, της τέχνης και των μαθηματικών.
Μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το ηλιακό σύστημα και τη θέση της Γης σε αυτό, να μελετήσουν το έργο των αστροναυτών και τον τρόπο με τον οποίο ζουν και εργάζονται στο διάστημα, να διερευνήσουν φαινόμενα που παρατηρούνται στο διάστημα, όπως η απουσία βαρύτητας και η ατμόσφαιρα της Γης, να δημιουργήσουν τα δικά τους πειράματα και να συνεργαστούν με μαθητές από άλλες χώρες για την υλοποίηση κοινών έργων.
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που μόλις έληξε, καταλήγουμε ότι τα σημαντικότερα οφέλη από τη συμμετοχή μας σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι οι μοναδικές εμπειρίες που αποκομίσαμε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, η μάθηση μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα, η γνωριμία με κουλτούρες άλλων χωρών, η ανταλλαγή ιδεών, η επικοινωνία και η δημιουργική συνεργασία.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους, καθώς και τους γονείς που υποστήριξαν το πρόγραμμα. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας από τα άλλα σχολεία για την άψογη συνεργασία και τη συμπαράστασή τους.
Είμαστε βέβαιες ότι η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όλους και όλες μας!

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση στους μικρούς μαθητές/τριες μας.

Ενδεικτικά βίντεο:

Ψάχνοντας για μικρομετεωρίτες

Πείραμα σχετικά με τη βαρύτητα

Κάνουμε τη γυμναστική των αστροναυτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ