ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Συγκινητικές στιγμές στην τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων 9 οπλιτών από την Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. | | |
ΕΡΤ
Σε μια τελετή γεμάτη συγκίνηση, τα λείψανα 8 Ελλήνων οπλιτών που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επαναπατρίστηκαν στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και με τη συμμετοχή του ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη, του ΑΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθερίου Κατάρα και του ΑΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Τα λείψανα των ηρώων μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από την Κύπρο με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για τους:

-Ανθυπολοχαγό Πεζικού Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη
-Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεώργιο Αναλυτή
-Ανθυπασπιστές Πεζικού Αναστάσιο Κρατημένο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, Γεώργιο Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη
-Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στην Κύπρο τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τους ήρωες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η ταφή των 8 οπλιτών θα πραγματοποιηθεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, σε Μεγαπλάτανο Πέλλας, Καισαριανή, Γορτυνία, Άνω Λιόσια, Κρύα Βρύση Πέλλας, Ηράκλειο Κρήτης, Ερύμανθο Αχαΐας και Κυπαρισσία.

Η επιστροφή των λειψάνων των 8 ηρώων αποτελεί ύψιστο καθήκον τιμής προς τη θυσία τους και συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όλοι θανόντες εν πολέμω. Θα αναπαυθούν εν ειρήνη στην πατρώα γη, έχοντας επιτελέσει το καθήκον προς την Πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι όλοι οι νεκροί είναι έφεδροι. Επιβεβαίωση της ιστορικής επιλογής για χιλιετίες του Ελληνισμού. Ασπίδα της Πατρίδας ήταν, είναι, θα είναι ο στρατός των πολιτών της.

Παραδίδουμε σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα οστά τους στις οικογένειές τους.

Παραδίδουμε, επίσης, τα ονόματά τους στην κιβωτό της Εθνικής Μνήμης».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ