ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Γ. Γαβρήλος: Οι διαμαρτυρίες των Επιθεωρητών Εργασίας αποδεικνύουν το σχέδιο της Κυβέρνησης για την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:41:00 μ.μ. |
Γ. Γαβρήλος
Με κατάθεση Αναφοράς προς το Υπουργείο Εργασίας, ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος έθεσε τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και τις προβληματικές συνθήκες εργασίας που βιώνουν τα στελέχη της.

Βασιζόμενος στην σχετική πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΣΕΠΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας), του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας, του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και των Υπαλλήλων Επιθεώρησης Εργασίας, ο Τομεάρχης Εργασίας επισήμανε πως παρόλο που η Κυβέρνηση επαίρεται για την μετατροπή της Επιθεώρησης από Γενική Διεύθυνση, σε Ανεξάρτητη Αρχή, φαίνεται πως δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την ορθή λειτουργία της, ούτε για την ενίσχυση των εργαζομένων σε αυτή.

Η ανάγκη για μόνιμη στελέχωση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών, με Επιθεωρητές και Διοικητικό Προσωπικό, είναι άμεση και συνδέεται κατά πολύς με το burn out που αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στους απαραίτητους ελέγχους, με το ελάχιστο προσωπικό. Επιπλέον, η δυσλειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, προκαλούν καθημερινά πολλαπλά προβλήματα. Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει οριστικές απαντήσεις στα πάγια αιτήματα των εργαζομένων στην Επιθεώρηση, για οικονομική αναβάθμιση και καθολική χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας είναι η καθημερινότητα που χαρακτηρίζει πια την αγορά εργασίας. Η Επιθεώρηση Εργασίας είναι το μόνο εργαλείο ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στους ασύδοτους εργοδότες. Η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η υποστελέχωσή του, η οικονομική ασφυξία των εργαζομένων σε αυτό αλλά και η μη επίλυση πάγιων υλικοτεχνικών προβλημάτων εκ μέρους του Υπουργείου, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει σα σχέδιο την παντελή ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών εργασίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ