V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Κρανίδι: Έπρεπε να πάθουμε για να μάθουμε

Φωτιά
Την ώρα που καίγεται το Κρανίδι και οι χειρότεροι φόβοι και ανησυχίες μας έχουν επαληθευτεί, η Ερμιονίδα για πολλοστή φορά έχει πέσει θύμα της κλιματικής αλλαγής σε συνδιασμό με την ανυπαρξία αντιπυρικού σχεδιασμού και αυξημένων μέτρων πυροπροστασίας ,τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και καταστολής. 

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η μεγάλη φωτιά που καίει σε πέντε μέτωπα είναι αποτέλεσμα εμπρησμού ( πολύ πιθανό) ή τυχαίου γεγονότος. 

Οι Βουλευτές της Αργολίδας και οι Δημοτικές αρχές ήδη από τις αρχες της άνοιξης τρέχοντος έτους ( 2024) είχαν προσφύγει στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας μετ΄επιτάσεως την αναβάθμιση του Κλιμακίου του Κρανιδίου, σε Υπηρεσία, την ενίσχυση και αναβάθμιση του Κλιμακίου της Επιδαύρου, την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών- και από τις δυνάμεις των εποχικών- για τις ανάγκες της περιοχής και του Νομού, την ενίσχυση με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα αλλά και την συνολικότερη επανεξέταση και ενίσχυση του αντιπυρικού σχεδίου.

Τι ακριβώς απο όλα αυτά δρομολογήθηκε ( μάλλον τίποτα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ) ουδείς γνωρίζει .

Το καμπανάκι έιχε χτυπήσει τρείς μ’ερες πριν με την φωτιά στην γειτονική Δάρδιζα ( επίσης περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας)

Σημερα διαπιστώσαμε ότι τα ώτα των αρμοδίων δεν έλαβαν τα μυνηματα . το 112 λόγω βλάβης δεν λειτούργησε και το μικροκλίμα της περιοχής ( ξηρό και με υψηλές θερμοκρασίες ) δεν βοηθά .Οι άνεμοι βοηθούν την πυρκαγιά που έχει πολλά μέτωπα.

Αυτή την στιγμή, σίγουρα δεν είναι η ώρα των ευθυνών , είναι η ώρα της ‘’μαχης ‘’ μιάς μάχης που μοιάζει ‘’άνιση’’ καθώς μιά σπίθα αρκεί .

Εχουμε ζήσει και άλλες μεγάλες φωτιές στην Ερμιονίδα και θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι ‘’φαραωνικές’’ επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον τουριστικό τομέα θα δημιουργούσαν αναβάθμιση των υποδομών , ανάμεσα τους και η πυροπροστασία , σε μιά ‘’απέλπιδα’’ όπως αποδεικνύεται προσπάθεια να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω... ( της Ερμιονίδας)

Με εκτίμηση
Γιάννης Ξτναριανός
Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ ε.α
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ