ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Συμμορία Ρομά από τη Μεσσηνία δρούσε και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:24:00 μ.μ. | |
Κλέφτης
Ακόμα κι ένα μήνα μετά εξιχνιάζονται υποθέσεις κλοπών που είχε διαπράξει η εγκληματική ομάδα των Μεσσήνιων Ρομά, με το πρώτο «πλοκάμι» της να εξαρθρώνεται στις αρχές Απριλίου και το δεύτερο στις αρχές Μαΐου.

Οι δράστες διέπρατταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Τον Απρίλιο δε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όμως ένα από τα μέλη που δεν είχε συλληφθεί, ένας 22χρονος, έφτιαξε δική του ομάδα και άρχισε νέες κλοπές με την ίδια μεθοδολογία. Αυτή τη φορά διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική, κι όπως αποδείχτηκε τώρα, ακόμα και στη Μεσσηνία.

Για τις κλοπές αυτές είχαν συλληφθεί ο 22χρονος Ρομά από τον Αντικάλαμο κι ένας ομόφυλός του, 38 χρόνων, από τη Θουρία, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα δύο Ρομά από τη Μεσσηνία, έναν 25χρονο από τη Θουρία και έναν 20χρονο από το Μαυρομμάτι Μεσσήνης. Τότε οι δύο συλληφθέντες, ο 22χρονος και ο 38χρονος, είχαν προφυλακισθεί.

Εξιχνίαση κλοπών

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι αυτή η ομάδα είχε διαπράξει κλοπές και απόπειρες και στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε σπίτια, κατάστημα και οχήματα και δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια, που έγιναν τον Απρίλιο στη Μεσσήνη και σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος.

Ειδικότερα, στις 16 Απριλίου στο χωριό Καπλάνι του Δήμου Πύλου – Νέστορος διέρρηξαν πόρτα εισόδου καταστήματος εστίασης ενώ αυτό ήταν κλειστό και αφαίρεσαν νωπά κρέατα αξίας 650 ευρώ, έναν τενεκέ με λάδι και 70 ευρώ.

Στις 17 Απριλίου στη Μεσσήνη αφαίρεσαν πινακίδα κυκλοφορίας από αυτοκίνητο και στις 18 Απριλίου αφαίρεσαν άλλη μία πινακίδα κυκλοφορίας από αυτοκίνητο στη Γιάλοβα.

Στις 21 Απριλίου στο Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος διέρρηξαν παράθυρο υπνοδωματίου και αφαίρεσαν 100 ευρώ.

Επίσης, στις 18 Απριλίου στο Λαγκούβαρδο του Δήμου Τριφυλίας αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παράθυρο κουζίνας σε σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, στις 20 Απριλίου στη Μαραθούπολη Τριφυλίας υπερπήδησαν περίφραξη και μπήκαν στην αυλή σπιτιού, αλλά και πάλι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Στο μεταξύ, από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας εξιχνιάσθηκε κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι στο χωριό Φίλια στις 11 Ιουνίου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ο οποίος φέρεται να μπήκε στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι με 160 ευρώ, δύο τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα, καθώς και μια τσάντα με 2 κάρτες τραπέζης και έγγραφα.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγη: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ