ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη στήριξη των παραγωγών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | |
Βουλευτής
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα όπου υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης των ελαιοπαραγωγών και παραγωγών πορτοκαλιών και μανταρινιών στην Αργολίδα λόγω της εκτεταμένης ζημιάς από τον πρόωρο καύσωνα στα καρπίδια.

Στο κείμενο της Ερώτησης, ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Ο πρόωρος καύσωνας που έπληξε το τελευταίο διάστημα την Αργολίδα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες και ιδίως στις ελιές, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια καθώς τα δέντρα απέρριψαν λόγω της ζέστης τα καρπίδια που είχαν σχηματιστεί.

Δεδομένης της έντασης των ζημιών που συνεπάγονται σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς, καθίσταται επιτακτική η εκτίμηση των ζημιών και η πρόβλεψη για χωρίς καθυστερήσεις και επαρκή αποζημίωση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών από τον πρόσφατο καύσωνα στους παραγωγούς της Αργολίδας και την αποζημίωσή τους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ