ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Οι μεγάλες επενδύσεις της Ερμιονίδας και το άδηλο μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:31:00 μ.μ. | |
(Στην φωτό η σχεδιαζόμενη Αραβική επένδυση στο πρώην SCARLET BEACH στην Πετροθάλασσα)

Την τελευταία 5ετία ο τουριστικός χάρτης της περιοχής της Ερμιονίδας αλλάζει με σχεδόν ‘’ καταιγιστικούς ‘’ ρυθμούς. Ελληνες και ξένες επενδυτές επενδύουν σε υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και ανάλογες πολυτελείς οικίες στην ευρύτερη περιοχή , επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν όσα κομμάτια γης που απέμειναν . 

Σχεδόν ‘’φαραωνικές’’ κατασκευές επιμέρους επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , μοιάζουν να μετατρέπουν την περιοχή σε μιά πραγματικά επενδυτική ‘’Βαβέλ’, κατ΄άλλους ευλογία και κατ΄άλλους ‘’κατάρα΄΄ .

Μιά πραγματική βροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων που μοιάζει πραγματικά ‘’αταίριαστη’’ με την ελλειματική ή ολοκληρωτική απουσία ‘’σύγχρονων υποδομών σε τομείς όπως η Υδρευση, οι μεταφορές, η αποχέτευση, η Υγεία αλλά και συνολικά η ποιότητα ζωής . Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι αλλά και ιδιώτες σε συνεργασία με κορυφαίους παγκόσμιους ξενοδοχειακούς ομίλους ( Intercontinental, Hilton. Radisson, Aman κ.α) μετά απο μιά σειρά επιτυχημένων επενδύσεων ( ΑΜΑΝΖΟΕ- ΝΙΚΚΙ ΒΕΑCH , AKS ) σχεδιάζουν να μετατρέψουν την Ερμιονίδα σε ένα ‘’πραγματικό Μονακό ( και όχι κατ΄ευφημισμόν) της Ελλάδας , μιάς περιοχης που έχει ήδη τον ‘τίτλο’’ της Αργολικής Ριβιέρας’’

Σε τουλάχιστον έξη διαφορετικά projects’, με συνολικό προυπολογιμό άνω του 1,5 δις ευρώ ,υλοποιούνται ξενοδοχειακές μονάδες και πολυτελείς κατοικίες σε ολόκληρη της Ερμιονίδα ( (Κοιλάδα,Σαλάντι, Costa Bianca, Xηνίτσα, Πετροθάλασσα, Κουβέρτα,Πλέπι και αλλού).
Aκομη κινητικότητα τπάρχει και στην αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων ( ΔΕΠΟΣ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ ) αλλά και παλαιόυερων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ( CAP D΄’OR. ΑPOLLO BEACH) και άλλα

Μένει να δούμε πως αυτή η ‘’κοσμογονία’’ θα σταθεί αρωγός στην βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής ( ντόπιων και ξένων, αυτών που έχουν κυριολεκτικά χιλιάδες παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή ) και βιώνουν την ‘’αντίθεση’’ ανάμεσα στις ‘’πολυτελείς’’ κατασκευές ( βίλες, εμβληματικά ξενοδοχεία ,μαρίνες κ.α) και την ‘’υποβάθμιση’’ της ποιότητας ζωής που σηματοδοτούν οι ελλειπείς ή ανύπαρκτες υποδομές, μιά ‘’κλασσική’’ παθογένεια που μαστίζει την ‘’άκριτη’’ τουριστική ανάπτυξη πανελλαδικά .

Αν πραγματικά ζήσουμε φέτος το πιό ζεστο καλοκαίρι του 21 αιώνα ( μέχρι το επόμενο) , σίγουρα κάποια στιγμή θα αναρωτηθούμε αν όλο ‘’αυτό’’ βγαίνει ‘’ και που ακριβώς οδηγεί ,καθώς θέματαμ όπως π.χ η λειψυδρία με τις συνεχείς βλάβες του δικτύου μας βασανίζουν κάθε χρόνο . Αποχέτευση, απορρίμματα προβλήματα που χρονίζουν ,που όταν και άμα λυθούν θα πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίσουν μερικές ακόμη εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες πεντάστερες (5* ) ξενοδοχειακές κλίνες και έναν ουσιαστικό διπλασιασμό των πολυτελών κατοικιών της περιοχής .

Οι ελλείψεις σε οδεύσεις και χώρους στάθμευσης σε καίρια σημεία της περιοχής, η διαμόρφωση οεγανωμένων χώρων πρασίνου, περιπάτου, ποληλατοδρόμων και αναψυχής είναι έργα που έπρεπερ να γίνουν ‘’χθές’’ και ‘’σήμερα ‘’ και όχι στο ‘’ζοφερού αύριο’’.

Ενας ‘’μαγευτικός τουριστικός προορισμός του σήμερα και του αύριο ‘’ ‘η μιά ‘’επιπλαστη-συγκεκαλλυμένη- ωραιοποιημένη κόλαση του Δάντη ‘’?

Μ  εκτίμηση και αγάπη για την ξεχωριστή '' Μυθική'' Αργολίδα και τους ανθρώπους του Τύπου, που φυλούν ''Θερμοπύλες)

Γιάννης Ξυναριανός
Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ ε.α
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ